19 előadás a III. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon • Hetedhéthatár

Színház

19 előadás a III. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon

A Harisnyás Pippi című előadás részlete (fotó: Hámori Zsófia, Pesti Magyar Színház)

A Harisnyás Pippi című előadás részlete (fotó: Hámori Zsófia, Pesti Magyar Színház)

19 előadás várja a közönséget a Pécsi Nemzeti Színházban május 23-30. között megrendezésre kerülő III. Pécsi Családi Színházi fesztiválon. A fesztiválon határon túli magyar színházak is bemutatkoznak, Kassáról Az égig érő fa, Gyergyószentmiklósról a Füttyös kalandjai című előadások szerepelnek a kínálatban.

Mint minden évben, most is olyan nívós előadások szerepelnek a fesztivál programjában, amelyeket a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek, így szolgálva azt a célt, hogy a családok apraja-nagyja együtt töltse a szabadidőt, együtt művelődjön, megosztva-megbeszélve az így szerzett élményeket. A kínálatban szerepel óvodás kortól ajánlott mesejáték, például a kaposváriak Ajnácska című produkciója, vagy a Pesti Magyar Színházból érkező Harisnyás Pippi, de az Örkény Színház Anyám tyúkja és a Vígszínház Toldi című előadása a felsős és középiskolás korosztálynak, sőt a szülőknek egyaránt szól.

Anyám tyúkja (Fotó: Gordon Eszter, Örkény Színház)

Anyám tyúkja (Fotó: Gordon Eszter, Örkény Színház)

A fesztivál egy új színfolttal gazdagodott, bemutatkozási lehetőséget kapnak a pécsi művészeti képzésben résztvevők is. Így helyet kapott a programban a Szent Mór Iskolaközpont Művészetek Napi Gálája, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása. Ezeken az előadásokon fordul a kocka, a gyerekek állnak a színpadon és a felnőttek ülnek a nézőtéren.

A hagyományos Színház Téri Gyermeknapra – mely idén már az ötödik – a fesztivál ideje alatt, május 24-én vasárnap kerül sor. A gyermekeket számos program várja majd, személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, meséket, dalokat hallgathatnak tőlük. A részletes programról a www.pnsz.hu honlapon lehet tájékozódni. A fesztivál online lapozgatható műsorfüzete ide kattintva érhető el.

 

PCSSZF
(Forrás: Pécsi Nemzeti Színház)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS