Komlós Attila | Ázbej Kristóf festményei

Galéria

Ázbej Kristóf festményei

2015. március 31-től tekinthető meg Ázbej Kristóf kiállítása, Nagy arcok a házban címmel, a budapesti FÉSZEK Galériában.

Ázbej Kristóf iskoláit Budapesten, Algériában és Párizsban végezte. Sokoldalú képző- és projekttervező művész. Munkái 1973-tól jelennek meg kiadványokban és kiállításokon. 1984-ben a Párizstól 2 km-re fekvő Bagneux városában létrehozta a Musée X-Point-Zéro, Grotto One Galériát, melynek falaira 1982 és 1996 között egy közel 50 négyzetméter felületű egybefüggő óriáskollázst készített. A körkép folytatására dolgozta ki a The Geat Wall of Human Endeavor, majd a Memory Accelerator Tubes projekteket. Az ezredforduló évei alatt a francia Millenniumi Bizottság felkérésére egy Message to Earth munkacímen futó, építészeti és filmművészeti elemeket is magába foglaló komplex művészeti projekt fejlesztésén dolgozott. 2008-ban egy ma már több száz portréból álló, digitális eszközökkel létrehozott festmény-sorozatot kezdett el, mellyel egy alapvetően új formanyelv alapjait teremtette meg. 2011-ben The Winning Strategy címen megfogalmazta az Első Fuzionista Kiáltvány angol nyelvű vázlatát, ezzel megalapította a fuzionizmus nemzetközi művészeti irányzatát. Párizsban és Budapesten él és dolgozik. (Forrás: Port.hu)

Az alábbiakban egy kis ízelítő tekinthető meg a kiállításon látható, giclée-technikával készült, 1×1 méter nagyságú, 2014-ben készült művekből. Komlós Attila felvételei.

 

John

John

Marion

Marion

Madeleine

Madeleine

Azbej04-Titus

Francois

Peggy

Peggy

János

János

Titus

Titus

Peter

Peter

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Egy hozzászólás van ehhez: “Ázbej Kristóf festményei”


  1. Librarius.hu: Fölismered, hogy kik szerepelnek ezeken a képeken? (2015. április 9.)

    Hozzászóló: Hetedhéthatár | 2015. április 10., 06:03

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés