Sikerrel zárult a 2015-ös budapesti Construma kiállításcsokor • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Sikerrel zárult a 2015-ös budapesti Construma kiállításcsokor

A hazánk mellett 14 országból (Algéria, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, India, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna) érkezett 550 kiállító több mint 18 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait. Az öt kiállításból – CONSTRUMA, CONSTRUMAKERT, OTTHON Design, HUNGAROTHERM és RENEO – álló kiállítás csokorhoz idén először csatlakozott a 22. Lakásvásár is. A Construma kiállításcsokor a régió hasonló rendezvényeihez képest meg tudta erősíteni piaci pozícióit, újragondolásával pedig sikerült a szűken vett régió vezető szakkiállításává válnia. A kiállítók szinte kivétel nélkül a tavalyihoz képest fokozódó érdeklődésről és emelkedő számú üzletkötésről számoltak be.

Dezső Ilona Pad fogassal című munkája

Dezső Ilona Pad fogassal című munkája

Építési és beruházási szakemberek szerint a kiállítók és a látogatók emelkedő száma azt mutatja, hogy a hét szűk esztendő után pozitív változások következtek be a magyar építőiparban. A korábbi hétéves hazai építési piaci recesszió után, alacsony bázisról indulva, 2014-ben az előző évhez képest 14,2%-kal növelte teljesítményét az ágazat. És bár a húzóerőt az útépítés, a vasútépítés, a közműépítések, valamint a kórházi, oktatási- és sportlétesítmények nagy értékű munkái jelentették, a szakma bízik benne, hogy hamarosan pozitív változások indulhatnak meg a lakásépítések terén.

Az Otthon Design G pavilonjában a Magyar Design standon idén is egyedi, karakteres tárgyak szerepeltek, amelyek egyszerre tanúskodnak a magyar tervezők kísérletező kedvéről, ötvözve a hagyományos technikákat az új technológiák és anyagok adta lehetőségekkel. Különleges világítótestek kül- és beltérben egyaránt használható ülőalkalmatosságok, multifunkcionális dekoratív üvegfelületek, moduláris virágtartók ruhafogasok és más szép új tárgyak voltak találhatók.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező hallgatóinak munkái közül Dezső Ilona különleges fogasa nyerte el tetszésemet.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS