IGAZÁN ütős turnékezdés, és PEN nyitó Pécsen • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

IGAZÁN ütős turnékezdés, és PEN nyitó Pécsen

ÁKOS és zenekara VÉGRE két év után ismét Pécsen lépett fel és szerda este a PEN nulladik napján rajongóikkal együtt kiabálták bele a Zsolnay Negyed éjszakájába, hogy INDULJON A BANZÁJ! Nem csalódott, aki kilátogatott erre a techno-rock koncertre, mellyel elindult ÁKOS 2015-ös turnéja. A vájt fülűek érzékelhették, hogy mióta Hauber Zsolt ismét Ákos mögött áll a színpadon, a hamisítatlan Bonanza Banzai-os techno dallamok visszatértek a jól ismert dalokhoz és a fiatalok és a „korosabb fiatalok” elégedetten csettinthettek, hogy van még kurázsi ebben a zenekarban.

Ha a kritika húrjait is megpendítjük, nem okozott osztatlan sikert, hogy a jól megszokott pörgős-blokk, lassú-líraiblokk, pörgős-blokk helyett Ákosék, most a gyors-gyors-lassú, gyors-gyors-lassú metódust választották koncertjük összeállításánál. Ez egy kicsit meg-megakasztotta a táncolni, tombolni vágyó tömeget, de az biztos, hogy CALYPSO és a NAGY TESTVÉR is felkapta a fejét, mert Ákos egyértelműen tudtunkra adta, hogy: HELLO, HELLO ÚJRA ITT VAGYOK! …. Nos, valóban, és az Ákos dalok közé olyan nagyra becsült, de régen hallott Bonanza nótákat is előrántottak a kalapból, amire minden rajongó elégedetten csapta össze a kezét. Ákos mellé szegődtünk a koncert alatt és ÁTUTAZÓKÉNT bejártunk teret és időt, mennyet és poklot, hogy mielőtt felcsendült a BÚCSÚDAL megbizonyosodhattunk, hogy „TART MÉG AZ 1984-ES ÉV!”

Ákos kérdésre – miszerint elindult-e a turné-, csakis azt tudjuk felelni, hogy bizony elindult, és lehet, hogy szerda este VALAMI VÉGET ÉRT, és London felé veszi a zenekar az irányt, de ismét felállítottak Pécsen egy MONUMENTUMOT, hogy sokakban ismét megszilárdulhasson a PILLANAT EMLÉKMŰVE. Szerda estére ADJON ISTEN mindenkinek jó éjszakát, de a 2015-ös PEN addig fog dübörögni és a fesztiválozók legnagyobb örömére sok-sok koncerttel szórakoztatni, amíg fel nem csendül az UTOLSÓ HANGOS DAL!

 

Igazan


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS