Exkluzív tárlatvezetés a Zsolnay porcelánok lenyűgöző világában • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Exkluzív tárlatvezetés a Zsolnay porcelánok lenyűgöző világában

Gyugyi László 2015. június 1-jei újabb adományának köszönhetően tovább gyarapodik A Zsolnay Aranykora tárlat. Egyedülálló programunk keretében maga a gyűjtő mutatja be az érdeklődőknek a több mint hatszáz darabos, csodálatos gyűjteményt.

Zsolnay1Az újonnan adományozott huszonegy műtárgy is megtekinthető lesz azon a kivételes tárlatvezetésen, melyet Gyugyi László, Pécs díszpolgára tart. Ennek során az Amerikában élő, elkötelezett műgyűjtő autentikus és személyes nézőpontjából ismerhető meg a Gyugyi-gyűjtemény több mint hatszáz kerámiája. A több száz millió forint értékű tárlat a Zsolnay Kulturális Negyed legnépszerűbb látnivalója, aminek esztétikai és történelmi értékét tovább növelik az új műtárgyak. Ezek között vannak „hiánypótló” darabok is, melyek kiegészítenek egy-egy sorozatot, s szerepel köztük egy már meglévő dísztál párja is. Méltán illeszkednek tehát a Zsolnay aranykorának legszebb kerámiáit bemutató gyűjteményhez, amely darabjai a historizmus, a millennium és a szecesszió korszakából származnak.

Akik a páratlan gyűjteményt az exkluzív tárlatvezetés keretében szeretnék megtekinteni, előzetes regisztrációval, a rendes jegyár megfizetésével vehetnek részt a programon.

Zsolnay2A tárlatvezetés helye:
Zsolnay Kulturális Negyed, Sikorski-ház
Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.
(A Zsolnay aranykora − Gyugyi László gyűjteménye)

Időpontja:
2015. június 3. (szerda) 17 óra
A részvételi szándékot a latogato@zsn.hu címen vagy a 20/235-4722-es telefonszámon lehet jelezni. A korlátozott létszám miatt a résztvevők névsorát a jelentkezési sorrend alapján rögzítik, így érdemes mielőbb regisztrálni.

Szöveg és képek forrása: www.eozinmagazin.hu


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS