Hetedhéthatár | Tizenegy produkció a Pécsi Nyári Színház műsorában

Színház

Tizenegy produkció a Pécsi Nyári Színház műsorában

Tizenegy produkcióra, köztük táncestre, bohózatra, musicalre, burleszkre, színműre és komédiára is várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 20. és augusztus 9. között a baranyai megyeszékhelyen. Az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és a nyugati várfalsétánynál tizennyolc este ígér tartalmas kikapcsolódást.

A Pécsi Nyári Színház műsorfüzetének borítója

A Pécsi Nyári Színház műsorfüzetének borítója

A produkciók közül kiemelkedik a Ray Cooney Vészhelyzetben, avagy a család ellen nincs orvosság című előadás, amelyet a nyári színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös darabjaként, Böhm György rendezésében Besenczi Árpád főszereplésével láthatnak az érdeklődők.

A programok sorában szerepel a Mecsek Táncegyüttes Nemzedékek című jubileumi előadása, a Pódium Színház Brandon Thomas-Aldobólyi Nagy György-Szenes Iván Charley nénje című zenés bohózata, amelyet Háda János rendezett, valamint a Bánfalvy Stúdió Ray Cooney-John Chapman Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című, Horváth Csaba által rendezett bulvár burleszkje.

Szabó Magda Abigél című művét szintén a Bánfalvy Stúdió előadásában, de Szikora János rendezésében, a Macdermot-Gerom Ragni-James Rado Hair című Broadway musicalét az Orlai Produkciós Irodának köszönhetően, Mohácsi János rendezésében láthatja a közönség.

Önálló esttel jelentkezik a L’art pour l’art Társulat, Ken Ludwig Botrány az operában című, Mikó István rendezte komédiáját a Budapesti Fogi-Bulvárszínház, Ernest Thompson Aranytó című és Gálffi László rendezői munkáját dicsérő színművét a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda Rendező hozza el Pécsre.

Ivancsics Ilona és Színtársulata Michel André-Fényes Szabolcs-Szenes Iván Lulu című, Koltai Róbert által rendezett zenés bűnügyi komédiájára, off-programként pedig az Escargo Hajója Parti Nagy Lajos Ibusár zenés szappanoperájára várja a közönséget. Utóbbi darabot Tóth Zoltán és Tölgyfa Gergely rendezte.

A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon olvashatók.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Tizenegy produkció a Pécsi Nyári Színház műsorában”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés