Weiler Péter: Route '71 • Hetedhéthatár

Galéria

Weiler Péter: Route ’71

A pécsi születésű Weiler Péter húsz éve fest, rajzol és rendez kiállításokat képeiből. Figuratív és színes világa megkapóan adja vissza az adott kor vagy helyszín hangulatát és finom humorral csal mosolyt az arcunkra.

A képzőművészként is tevékenykedő médiaszakember Route ’71 című sorozatában a mindenki által ismert balatoni emlékeket festette meg képregényes-popos-pixelartos stílusban. A kiállítás címe is egy mókás utalás: a mi tengerünk a Balaton, a mi Route 66-ünk pedig az északi parton végigfutó 71-es út, ami gondolatban és fizikálisan is összeköti sokak balatoni élményeit.

A művész így nyilatkozik honlapján a Balatonról: „A Balaton egy közös nyelv, amit mindannyian egyformán beszélünk és értünk. A part menti első csóktól, nagymama retróvá érett nyaralójától apu kétszobás sátráig annyi mindent jelent nekünk. Imádtam ezeket a képeket megrajzolni, mert felidézhettem a legszebb nyarak finom kis rezdüléseit. A Balaton közben változik, és igyekeztem a retro világot a mai friss  pillanatokba átvarázsolni, ahogy a gyerekkorunk találkozik a jelennel.”

 

Katica

Vattacukor

MZ peca

Lelle hajó

Boglár

WP_csonak

WP_boci

WP_es


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS