Ismét lesz Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Ismét lesz Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban

Szeptember 7. és 13. között ismét Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban, amelynek keretében hét nap alatt nyolc előadást láthat a közönség.

VSZFAz immár hagyományosan megszervezett évadnyitó program szeptember 7-én, hétfőn a Békéscsabai Jókai Színház produkciójával, Federico García Lorca Bernarda Alba háza című spanyol drámájával kezdődik, amely a lorcai szöveg és a flamenco világának találkozásából született meg, az előadást Béres László állította színpadra.

Szeptember 8-án, kedden a Veszprémi Petőfi Színház előadásában Henrik Ibsen klasszikus színműve A vadkacsa lesz látható, Guelmino Sándor rendezésében.

A következő napon Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiája szerepel a programban; az egri Gárdonyi Géza Színház előadása Csiszár Imre rendezésében látható.

Szeptember 10-én, csütörtökön a kecskeméti Katona József Színház hozza el Budapestre Jurij Poljakov népszerű orosz kortárs író Párcsere című darabját, Cseke Péter rendezésében. Az előadást 16 éven felülieknek ajánlják.

A rendezvény következő napján a Miskolci Nemzeti Színház játssza Heinrich von Kleist vígjátékát, Az eltört korsót, Szőcs Artur rendezésében.

Szeptember 12-én, szombaton pedig szintén egy Kleist-mű alapján készült előadást láthat a közönség: a német drámaíró elbeszélése nyomán írta Tasnádi István a Közellenség című darabot, amelyet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ad elő Sztarenki Pál rendezésében.

A fesztivál zárónapján két stúdióprodukció várja a nézőket. A kaposvári Csiky Gergely Színház játssza Gareth Armstrong Shylock című darabját, amely a shakespeare-i velencei kalmár-történetet dolgozza fel, az előadás Kőváry Katalin rendezésében látható. A Váci Dunakanyar Színház Václav Havel Audiencia és Vernisszázs című színműveit adja elő, Nagy Péter István rendezésében.

A fesztiválon szereplő előadásokat ismét öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel.  A grémium tagjai között van V. Nagy Viktória, A Heti Válasz újságírója, Eszes Andrea, a Nők Lapja szerkesztője és Schnell Ádám, a Nemzeti Színház művésze. Folytatódik a Thália és az MTVA közötti együttműködés, az idén is három előadást rögzítenek, amelyeket későbbi időpontban sugározz a televízió. A közönséget kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek várják.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS