Újra Ars Sacra Fesztivál Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Újra Ars Sacra Fesztivál Pécsett

A Pécsi Egyházmegye a korábbi évek hagyományát folytatva idén is megrendezi az Ars Sacra fesztivált. A rendezvénysorozat szeptember 19-én kezdődik és 27-én zárul. Az idei rendezvény programjai a püspökség megújult és idén augusztus 23-án átadott turisztikai helyszínein zajlanak.

Ars_Sacra_100A fesztivál nyitónapján, szeptember 19-én délután 5 órakor Buzás Gergely és Tóth Zsolt régészek mutatják be a pécsi székesegyház történetét érintő legújabb kutatási eredményeiket. Ezt követően a székesegyházban este 7 órától Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjével indul a Nyitott Templomok Éjszakája; a székesegyház este 11 óráig lesz látogatható.

A kilenc nap kínálatában számos további program szerepel még: többek között idegenvezetések a székesegyházban, a Cella Septichorában és a most megnyílt Püspöki Kincstárban, előadások a pannóniai ókeresztény művészetről és a templomépítészetről, orgona- és kóruskoncertek.

Az idei rendezvény programjai a püspökség megújult és idén augusztus 23-án átadott turisztikai helyszínein zajlanak. A belépés az összes programra díjtalan, az idegenvezetéseknél azonban előzetes regisztráció szükséges.

 

Ars_Sacra_2015

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS