Emléktáblát avattak Rónaky Edit tiszteletére • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Emléktáblát avattak Rónaky Edit tiszteletére

Öt esztendeje annak, hogy barátunk és szerzőtársunk, Rónaky Edit, Pro Communitate és Apáczai Csere János-díjas anyanyelvápoló tanár, a Pécsi Művészeti Gimnázium nyugalmazott igazgatónője elhunyt.

Ronaky_Edit_emlektablaRónaky Edit meghatározó pécsi értelmiségiként nagyon fontos szerepet játszott a Pécsi Művészeti Szakközépiskola ma is ismert arculatának, szellemiségének alakításában. Egykori munkahelyének bejáratánál szeptember 28-án emléktáblát avattak tiszteletére.

Az avatóünnepségen részt vettek Rónaky Edit munka- és pályatársai, volt diákjai és barátai is. Pécs város alpolgármestere, Őri László méltató beszédében elmondta: Rónaky Editre emlékezni jó, és emlékezni kell is, hiszen felsorolni is hosszú azt a megannyi eredményt, sikert, gondolatot és szakmai munkát, melyekkel a város közismert, ikonikus pedagógusa hozzájárult Pécs kulturális és oktatásbeli életének formálásához, alakításához, fejlesztéséhez. Egyszemélyes intézmény volt, aki meghatározta a város közéletét, és bebizonyította, hogy a tanítás a legnemesebb hivatás. Alázatosan és példátlan alapossággal végezte munkáját, ezt pedig elvárta másoktól is. Az emléktábla felavatásával pedig nem csupán azokhoz szólnak, akik ismerték és szerették a pedagógust, hanem azokhoz is, akik nem. Így pedig a jövő nemzedéke is megismerheti azt az elhivatottságot, tudatosságot, és páratlan szakmai szárnyalást, melyet Rónaky Edit képviselt.

 

Rónaky Edit írásai a Hetedhéthatárban


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS