Új bemutató a Pécsi Nemzeti Színházban: Marica grófnő • Hetedhéthatár

Színház

Új bemutató a Pécsi Nemzeti Színházban: Marica grófnő

Október 9-én mutatták be a Pécsi Nemzeti Színházban Kálmán Imre népszerű nagyoperettjét, a Marica grófnőt.

Marica_grofnoAz operettet a könnyű szórakoztatás műfajának szokás tartani, amely meseszerű fordulataival, látványvilágával és varázslatos muzsikájával eltereli figyelmünket a hétköznapok gondjairól, az élet súlyosabb kérdéseiről. Kálmán Imre e „könnyű műfaj” világhírű zeneszerzőjeként azonban olyan tudás birtokában volt, melyet a való életből merített, és bár könnyű kézzel írta slágereit, zenéit átitatja humanista életbölcsessége és életigenlése. Ezzel a többlettel a mese választ adhat a valóságban is előforduló örök kérdésekre, legyen szó erkölcsről, tisztességről, barátságról vagy szerelemről. Egyik legkedveltebb művében, a Marica grófnőben – ahogy az az operettekben lenni szokott – ártatlan füllentésekből hatalmas kalamajka kerekedik, a szereplők saját csapdájukba (és szerelembe) esnek. Közben pedig olyan slágerek szólnak, mint a Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám, melyek a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolják a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmyig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig és a cigányzenéig.

A főbb szerepekben Stubendek Katalin, Götz Attila, Köles Ferenc, Józsa Richárd, Miller Zoltán, Kulcsár Viktória látható. Közreműködnek a Pécsi Balett táncművészei (Kerekes Soma Lőrinc, Tuboly Szilárd, Harka Máté, Hoffman Virág Zoé, Téglás Bánk, Tóth Klaudia, Tandi Zsófia, Frank Edina növendék), a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara és a Pécsi Szimfonietta.

Az alább megtekinthető felvételeket az előadás keddi próbáján Komlós Attila készítette. Az összes kép ide kattintva tekinthető meg.

 

DSC_1380

DSC_1409

DSC_1438

DSC_1550

DSC_1566

DSC_1662DSC_1809

DSC_1869

DSC_1938

DSC_1987

DSC_2056DSC_2183DSC_2199

DSC_2246

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS