Londonban ad koncertet október 23-án a Pannon Filharmonikusok • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Londonban ad koncertet október 23-án a Pannon Filharmonikusok

2015. október 23-án Londonban koncertezik a Pannon Filharmonikusok együttese. A társulat az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából az Armel Opera Festival ünnepi hangversenyén muzsikál a londoni Cadogan Hall 950 férőhelyes koncerttermében.

PFZ_LondonA zenekar magyar művekkel érkezik a hangversenyre. Bartók Béla Concerto és Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenye mellett Beethoven Egmont-nyitányát játssza a társulat, mely mű – miután 1956. október 23 és november 4. között folyamatosan játszotta a rádió − utóbb az 1956-os forradalom emblematikus műve, mondhatni jelképe lett. Ahogy Balassa Péter fogalmazott: „akkor, azokban a napokban belekerült egy közép-európai kisország forradalmi kontextusába, tehát új mű lett belőle”. A Pannon Filharmonikusok együttesét a koncerten Bogányi Tibor vezető karmester dirigálja, Liszt zongoraversenyében pedig fivére, Bogányi Gergely szólójátékát élvezheti a londoni közönség. A két Bogányi testvér gyakorta lép közösen színpadra mind a magyar, mind a nemzetközi zenei életben.

A produkció rendezője az Armel Opera Festival.

Információ a koncertről a Cadogan Hall honlapján, meghallgatható zenei részletekkel és online helyfoglalási lehetőséggel ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS