A mi képernyőnk • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A mi képernyőnk

2015. november 13-án 18.00 órakor kezdődik a A mi képernyőnk – fejezetek, kulisszatitkok a pécsi televíziózás történetéből (1976-2011) című könyv bemutatója Pécsett, a Vasutas Művelődési Házban.

A Gerner András által szerkesztett kötetben feltárul a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának 35 éve mellett a városi televíziózás kialakulása és 2011-ig tartó fejlődése, valamint a ’90-es években Pécsett néhány évig működő kereskedelmi tévék (Baranya Televízió, Mecsek TV) is fontos szerepet kapnak. Emellett megismerhetjük a Pannon TV létrejöttét, 2011-ig tartó fejlődési ívét is.

A mintegy 70 személyes hangú visszaemlékezésre épülő művet forgatva számos érdekes történetet felelevenítve rajzoldóik ki a közelmúlt, s a szöveges részeket fotók, egykori újságcikkek és más illusztrációk teszik gazdagabbá.

A könyvben a körzeti és városi televíziók egykori főszerkesztői, vezetői, szerkesztői, riporterei, operatőrei és műszaki munkatársai mellett olyan – a pécsi televíziózásban egykor érdekelt – neves alkotók is megszólalnak, mint Babiczky László, Radó Gyula, Téglásy Ferenc, Vitézy László rendezők vagy képernyős „ismerőseink” közül Erős Antónia, Kandász Andrea, Rabb Ferenc és Vujity Tvrtko.

 

A_mi_kepernyonk


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS