Polgár Judit: Dobogós hellyel elégedett lennék a sakk EB-n • Hetedhéthatár

Sport

Polgár Judit: Dobogós hellyel elégedett lennék a sakk EB-n

A Reykjavíkban november 12. és 22. között megrendezésre kerülő 20. sakkcsapat Európa-bajnokság előtt Budapesten, a Magyar Sakkszövetségben megrendezett sajtótájékoztatón férficsapatunk kapitányaként debütáló Polgár Judit elmondta, hogy véleménye szerint egyetlen csapattól sincs félnivalója együttesünknek. Ruck Róbert, a női válogatott augusztusban kinevezett kapitánya aláhúzta: a 2013-ban Hoang Thanh Trangot nélkülöző magyar női együttes előzetesen a kilencedik helyet foglalja el a 30 induló ország között, de szeretné, ha a csapat ehhez képest egy-két helyet előrelépne A sajtótájékoztatón köszöntötték a korcsoportos világbajnokságon a 8 évesek csoportjában ezüstérmes Gaál Zsókát, aki a gratuláló tortát Polgár Judittól vehette át.

 

Gál Zsóka, Polgár Judit, Lékó Péter, Rapport Richárd

Gál Zsóka, Polgár Judit, Lékó Péter, Rapport Richárd

Polgár Judit válaszolt lapunk kérdéseire:

A magyar férfiválogatott hölgy kaptányának a következő három kérdést szeretném feltenni.

Kérem egyenként tegye fel!

A Napokban hallgattam Csíkszentmihályi Mihály professzor előadását a flowról. Ebben azt fejtegette, hogy az igazán sikeres sakkozók ilyen érzésben játszanak. Ön, mint kapitány, így érzi ezt és így vannak a játékosok is?

Igen. Igaza van a professzornak, ha jól megy a sakk, akkor ezt érzem és bízom benne, hogy a fiúk is így vannak.

Ön milyen eredménnyel lenne elégedett Izlandon?

Nézze, én maximalista vagyok. A magyar csapat az ÉLŐ-pontszámok alapján a hetedik helyre van rangsorolva a 36 csapatos mezőnyben Az első hatba szeretném, ha kerülnének. Egy dobogós helyezéssel már elégedett lennék.

A közelmúltban volt az Ön alapítványa által szervezett első Világsakkfesztivál Budapesten a várkert bazárban. Mennyire váltotta be a reményeit, és a válogatott fiúk teljesítményét miként értékeli?

Elégedett vagyok a Világsakkfesztivál kiváló programok kavalkádját sorakoztatta fel az érdeklődök számára. A pénzdíjas Highlander Kupában a 16 éves Gledura Benjámin legyőzte a volt világbajnok Karpovot, de a másik magyar, Balogh Csaba is helytállt Rusztam Kaszimdzsonov volt világbajnok ellen.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS