A világ legjobb üzleti iskolái között a Corvinus Business School • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A világ legjobb üzleti iskolái között a Corvinus Business School

A Financial Times 2015-ben is összeállította Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó rangsorát, amelynek a 79. helyére a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara is felkerült.

A Financial Times rangsora Európa több száz üzleti iskolájából választja ki értékelésében a legjobbakat és a régióból mindössze négy másik intézmény került fel a listára, vagyis a Corvinus nem csak hazai, de nemzetközi színtéren is ismét bizonyította kiválóságát. A másik négy intézmény egyébként a varsói Kozminski Egyetem (45.) és Warsaw School of Economics (82.), Szentpétervári Állami Egyetem (60.) és a Prágai Közgazdasági Egyetem (81.) – tudtuk meg a Budapesten tartott sajtóreggelin Dunavölgyi Máriától, aki a Külső Kapcsolatok Igazgatóság vezetője az egyetemen.

 

FT_150Az első tíz helyen a következő 10 egyetem szerepel:

  • London Business School (Egyesült Királyság)
  • HEC Paris (Franciaország)
  • IE Business School (Spanyolország)
  • Esade Business School (Spanyolország)
  • Insead (Franciaország)
  • University of St Gallen (Svájc)
  • Iese Business School (Spanyolország)
  • SDA Bocconi (Olaszország)
  • IMD (Svájc)
  • University of Oxford: Said (Egyesült Királyság)

A Financial Times nem csupán az üzleti iskolákat, de az üzleti mesterképzési programokat is rangsorolja. Az elit képzések nyár végén nyilvánosságra hozott listáján szintén érintett a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara – több helyen is.

A több ezer képzést vizsgáló rangsorban a 4. helyen szerepel az a CEMS Masters in International Management program, amelyet a világ 30 vezető üzleti iskolája működtet, és amelynek mintegy 20 éve tagja a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara is.

2014-hez képes két helyet javítva a rangsor 68. helyét foglalja el 2015-ben a Kar Vezetés és Szervezés mesterképzése, megelőzve a régió más jelentős intézményeit is (University of Economics, Prague, Warsaw School of Economics), de maga mögé utasítva olyan kiemelkedő üzleti iskolákat is, mint a University of Bath Business School, Manchester Business School, BI Norwegian Business School, vagy a Lancaster University Management School.

Az üzleti iskolákat rangsoroló toplistán szereplő intézmények közül 15, – így a második helyen végzett HEC Paris, a negyedik helyen végzett University of St. Gallen, a vagy az ötödik ESADE Business School – is a CEMS tagja Egyetemünk Gazdálkodástudományi Kara mellett.

A Financial Times felkérésére  a CEMS nemzetközi management korábbi mesterszakos hallgatója Baji Andrea cikket írt CEMS tanulmányairól a lap Business Education különszámában.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS