A tradicionális és kortárs cirkusz legjobbjai 2016 januárban Budapesten • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A tradicionális és kortárs cirkusz legjobbjai 2016 januárban Budapesten

Fekete Péter és Szarvas István (Fotó: Lantai József)

Fekete Péter és Szarvas István (Fotó: Lantai József)

Megéri januárban ellátogatni a budapesti Városligetbe. Itt fog zajlani január 7 és 11 között a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál. Fekete Péter miniszteri biztos, a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. (Maciva) igazgatója lapunknak elmondta: ez a világ öt legrangosabb fesztiváljának az egyike.

A miniszteri biztos arról is szólt, hogy a zsűribe a szakma legjobbjait kérték fel, többek közt Charlie Chaplin fia, Eugene, valamint a Pueblai Egyetem Cirkuszi Tanszékének, a Krone cirkusz, a Rigas Cirk, valamint a Royal Theatre Carré igazgatója dönt arról, hogy ki kapja 2016-ban a fesztivál arany,- ezüst-és bronz fokozatú díjait.

Fekete Péter és a szerző

Fekete Péter és a szerző

A jelenlévők megtudták, hogy a fesztiválhoz kapcsolódóan rendezik az ECA- konferenciát, amelyen a cirkuszművészet presztízsének növeléséről, társadalmi üzenetéről és a modern cirkuszi technikákról tanácskoznak.

Kiállítással köszöntik a Los Angelesben élő világhírű bűvészt, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének tiszteletbeli állandó tagját, Czeisler Ferencet, 100. születésnapja alkalmából.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS