Magyarországon rendezik a következő eucharisztikus világkongresszust • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Magyarországon rendezik a következő eucharisztikus világkongresszust

Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban – jelentette be Ferenc pápa vasárnap az 51. kongresszust lezáró szentmisére küldött videoüzenetében a Fülöp-szigeteki Cebuban.

A katolikus egyház tanítása szerint az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg.

Cebu, 2016. január 31. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által közreadott képen a magyar delegáció tagjai ünnepelnek 2016. január 31-én a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. eucharisztikus világkongresszust lezáró szentmisén, ahol Ferenc pápa videoüzenetben jelentette be, hogy Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban. MTI Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Cebu, 2016. január 31. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által közreadott képen a magyar delegáció tagjai ünnepelnek 2016. január 31-én a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. eucharisztikus világkongresszust lezáró szentmisén, ahol Ferenc pápa videoüzenetben jelentette be, hogy Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban.
MTI Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyarország második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró, a Hősök terén bemutatott szentmiséjén félmillió hívő vett részt.

A Fülöp-szigeteki Cebu városában január 2-án kezdődött 51. kongresszuson tíz fős magyar küldöttség is részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezetésével. A küldöttség tagjai voltak Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök és Székely János esztergom-budapesti segédpüspök – tájékoztatott Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense.

Az esemény záró szentmiséjét – amelyet a Bonum TV közvetített – Charles Maung Bo bíboros, rangooni érsek, a pápa legátusa mutatta be többszázezer hívő előtt. A szertartás végén Piero Marini érsek, a kongresszusok szervezéséért felelős pápai bizottság elnöke nyújtotta át a pápa videoüzenetét.

Az 1938-as budapesti kongresszust szintén a Fülöp-szigeteken, akkor Manilában jelentették be, ahol 33. kongresszust tartották – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának közleményében.

A katolikus egyház 1881 óta szervezi meg az eucharisztikus világkongresszusokat.

(Forrás: MTI)

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS