Tóth László: Rióban legalább nyolc judós lesz • Hetedhéthatár

Sport

Tóth László: Rióban legalább nyolc judós lesz

A magyar judo történetének egyik legsikeresebb időszakát éli, de a háttérben a még eredményesebb jövő alapjait rakják le. Ehhez járulhat hozzá, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Dunavarsányban indította el nemzetközi edzőtáborát, a Testnevelési Egyetemmel együttműködve Magyarországon üzemelteti a felsőfokú képesítést nyújtó Judo Akadémiát, Referencia Iskola programjában pedig tíz megye tíz iskolájában tanítják a judót. A Magyar Judo Szövetség Mini Judo programjának, az Edzők az iskolában programjának és a Sport legyen a tied! programjának köszönhetően immár az ország 247 oktatási intézményében van jelen a judo!

A fenti témák kapcsán megtartott budapesti február 22-én sajtótájékoztatón jelen volt Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára és dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese, a Testnevelési Egyetem edzéselméleti és módszertani kutató központjának igazgatója.

A sikeres londoni olimpia után sem lassít a magyar judo, a sportág legjobbjai egyre másra szállítják az érmeket a nagy nemzetközi tornákról, s jó esély nyílik rá, hogy még a 2012-esnél is nagyobb létszámmal képviselje hazánkat a riói ötkarikás játékokon. Budapesten 2014 óta minden évben kiemelt olimpiai kvalifikációs tornát rendeznek, 2017-ben pedig Magyarország lesz a világbajnokság házigazdája. A kiemelkedő sikerek idején sem szabad azonban megfeledkezni az utánpótlásról: a háttérben a még eredményesebb jövő alapjait rakják le.

„Nagyon nagy büszkeség számomra, hogy ilyen komoly érdeklődés mellett tarthatunk sajtótájékoztatót, amelyen ráadásul ilyen hálás témákkal állhatunk a nagyközönség elé. A Nemzetközi Judo Szövetség és a Nemzeti Sportfejlesztés támogatásával zajló programjaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy mára kilencezer regisztrált tagja van szövetségünknek, és 2016-ban már 247 oktatási intézményben van jelen a judo!”

Tóth László elmondta, hogy a jelenlegi állás szerint hazánkat Rióban az olimpián legalább nyolc versenyző képviseli.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS