Hetedhéthatár | A 23. Titanic filmfesztivál április 7-én indul

Kultúra, művészet

A 23. Titanic filmfesztivál április 7-én indul

Budapest egyik legrégebbi és legnagyobb várakozással övezett filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál. A fesztivál 23. kiadásának látogatói tíz napon át nézhetnek díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat: öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet.

Titanic_23A 23. Titanic szervezői a korábbi évekhez hasonlóan a versenyprogramon kívül öt szekcióba rendezték az idei válogatást: Fesztivál-kedvencek, Amerikai függetlenek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Filmdokk. Ezeken kívül rövidfilmeket is vetítenek majd a fesztiválon. Ahogy Allan Sørensen programigazgató fogalmaz: a szervezők célja, hogy izgalmas, friss és gondolatébresztő alkotásokat juttassanak el a magyar közönséghez, valamint megmutassák, milyen változatos és sokféle napjaink filmművészetének műfaji, stílus- és témabeli merítése. Reményei szerint a filmszerető közönség minden tagja talál majd valami kedvére valót a Titanicon.

 

Tanna

Tanna

 

A főváros fesztiválja számos meglepetést tartogat a fesztivált jól ismerőknek és az új nézőknek egyaránt. Április 7-én az Urániában a nyitófilm az ausztrál Tanna lesz, mely a Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be és díjat is nyert. A film egy ősi, csendes-óceáni törzs világába kalauzol. Megtörtént esetet dolgoz fel: a törzs szigorú hagyományaival szembeszálló fiatal szerelmespár történetét.

A fesztivál záróeseménye pénteki napra esik: április 15-én este adják át a fesztivál díjait az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eseménysorozat ezután még a szombati ismétlő vetítésekkel folytatódik.

Az idei Titanic Filmfesztivál zsűrijének elnöke, Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, tagja Balsai Móni színésznő (Liza, a rókatündér) és Reisz Gábor filmrendező (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan).

 

A_Bigger_Splash

A Bigger Splash

 

Április 15-én pénteken a zárófilm az Urániában a Velencében Arany Oroszlán-díjra jelölt A Bigger Splash című olasz–amerikai bűnügyi lélektani dráma lesz Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton és Matthias Schoenaerts főszereplésével. A Big Bang Media nem tervezi a film mozibemutatóját, ezért A Bigger Splashet csak a Titanicon láthatják az érdeklődők. A filmnek több ismétlő vetítése is lesz április 16-án szombaton.

A Titanic vetítései és eseményei az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin, Toldi és Sugár moziban, valamint az A38 Hajón lesznek.

Jegyek március 28-tól kaphatók a mozik pénztáraiban.

(Forrás: Zetapress)

Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A 23. Titanic filmfesztivál április 7-én indul”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés