Borkai Zsolt: Reálisnak tűnik a 140 résztvevői szám az Olimpián • Hetedhéthatár

Sport

Borkai Zsolt: Reálisnak tűnik a 140 résztvevői szám az Olimpián

A riói olimpia előkészületei szolgáltatta a fő témát a Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatóján, melyet épp 100 nappal a nyári ötkarikás játékok előtt tartottak, április 27-én.

Borkai Zsolt

Borkai Zsolt

A sajtótájékoztatón megnyitó beszédet mondott Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki elmondta: biztos volt benne, hogy idén jelentősen gyarapodni fog a kvótások száma, a sportolók elmúlt években végzett kemény munkája most érett be, és reálisnak tűnik a 140 fölötti riói létszám. A MOB első embere – aki elégedett az eddig megszerzett 122 kvótóval – köszönetet mondott a kormánynak, a magyar sportot támogatóknak és a médiának is, majd hangsúlyozta: mindenkire várnak még feladatok Rióig, de a szakmai munka elvégzéséhez megteremtették a megfelelő körülményeket. Borkai Zsolt beszédében külön hangsúlyt fektetett a MOB által alkalmazott zéró tolerancia elvére is.

A sajtótájékoztatón az MNB tiszteletpéldányokat adott át a MOB vezetőinek, köztük Borkai Zsolt elnöknek, Szabó Bence főtitkárnak és Fábián László sportigazgatónak, valamint Valter Pecly Moreira brazil nagykövetnek és az érme tervezőjének, Horváth Andreának.

Valter Pecly Moreira és a szerző

Valter Pecly Moreira és a szerző

Brazília magyarországi nagykövete, Valter Pecly Moreira a riói előkészületekről beszélt, és hangsúlyozta: 98 százalékban már minden készen áll az olimpiára, ami Brazília számára óriási megtiszteltetés. A nagykövet elmondta, hogy 206 ország delegációját várják, a paralimpikonokkal együtt pedig több mint 15 ezer sportoló részvételére számítanak. Valter Pecly Moreira köszönetet mondott a MOB-nak és Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének, amiért a mai napon a Lánchíd a brazil nemzeti színekben díszeleg.

A sajtótájékoztatón – melynek zárásaként levítették a 2024-es budapesti olimpiai pályázat videóját – több riói kvótás sportoló is részt vett, többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Sastin Marianna, Németh Zsanett, Péni István és Harcsa Zoltán is. Külön köszöntötték a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibort, Gergely Istvánt és Storcz Botondot.

Őexcellenciájával néhány szót váltottam portugálul és sikeres itt tartózkodást kívántam.

(Forrás: MOB.hu)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS