Bányai Tamás | Szex és más semmi

Szépirodalom - próza

Szex és más semmi

 

A szexualitás nem csak élvezetes, de gyakori beszédtéma is. Sőt, rendszeres időközönként szakembereknek nevezhető egyedek is foglalkoznak a hétköznapi szexualitás égető kérdéseivel. Azt nem tudni, hogy saját vagy mások okulására. Esetleg kíváncsiságuk kielégítésére. A közelmúltban is végeztek egy közvéleménykutatást, mely azt hivatott boncolgatni, heti hány közösülés nevezhető elfogadhatónak, normálisnak.

A felmérést végzők is megdöbbenhettek a kapott és egyáltalán nem kielégítő válaszoktól, amelyekről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy egyértelműek. Olvasván a beküldött megjegyzéseket, szerettem volna emlékeztetni a kérdést felvető úriembereket (vagy úrhölgyeket) egy régóta közismert magyar szólásra.

E szerint fiatal korban meghatározó, hogy van mivel, van kivel, de nincs hol. Később, amint az ember megteremti hőn áhított egzisztenciáját, már azt mondja: van mivel, van hol, csak nincs kivel. Idősebb korban már csak legyintenek: volna hol és volna kivel, csakhogy már nincs mivel.

Nem tudom, miért szeretne bárki is általánosítani, s ekként valamiféle közös nevezőre jutni, mert gyanítom, hogy a felmérésnek titokban ez volt a célja. Holott ez nyilvánvaló képtelenség. Sok múlik az adott szituáción, azon kívül a párok azonos szintű vagy különböző vérmérsékletén. Ebben a kérdésben még a leghevesebb szerelmet átélő ifjú pár is csak akkor jut dűlőre, ha a dülő mellett talál egy panziót. Vagy legalább egy dús lombozatú bokrot. Egy idősebb hölgytől hallottam egyszer, hogy a szex úgy hiányzik, mint púp a hátamra. (Quasimodo, a Notre Dame toronyőre bővérű kanos fickó lehetett.)

Egy másik kérdés, amelyik rendszeresen felvetődik a szexológusok körében, az ideális pénisz mérete. Rövid legyen vagy hosszú, vastag vagy vékony. Ez a jelek szerint egy olyan érdekfeszítő téma, ami még a történészek fantáziáját is birizgálja. Nemrég vitát kezdeményeztek arról, hogy valójában mekkora volt Adolf Hitler kanpálcája. Mintha ez bármit is változtatna a már ismert történelmi tényeken. A Führer egykori orvosa határozottan állította, hogy kicsi. Az érdeklődők legnagyobb sajnálatára Eva Braun már hetvenegy éve mélyen hallgat, így az egyértelmű és minden kétséget kizáró választ sohasem fogjuk megtudni.

Miként a manapság ez ügyben felmérést végzők sem fognak soha cáfolhatatlan igazolást kapni.

Szerintem mindkét kérdésre egy prostituált adta meg a legtalálóbb választ.

Naponta többször, mondta, mert akkor több folyik be a kasszába. Ami pedig a méretet illeti, az egyetlen ideális méret a pénztárcáé. Az legyen minél vastagabb.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Egy hozzászólás van ehhez: “Szex és más semmi”


  1. Az a hivatásos hölgy nagy emberismerő volt. Illetve az iránytűk nagyságának tudója, ami a gazdájukat hozzá vezette.

    Hozzászóló: kisslaki lászló | 2016. július 14., 12:52

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés