Letették az olimpiai esküt a Rióba induló olimpikonok • Hetedhéthatár

Sport

Letették az olimpiai esküt a Rióba induló olimpikonok

Ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat a Magyar Olimpiai Bizottság mai közgyűlésén az augusztus  5-én kezdődő Riói olimpiára induló magyar sportolók. A Művészetek Palotájában tartott eseményen  először Borkai Zsolt, a MOB elnöke köszöntötte a résztvevőket.  Beszédében aláhúzta aki most esküt tesz, már sikerrel vette az első akadályt, mivel  sok sportágban nehezebb a kvalifikációt megszerezni, mint jól szerepelni. kitért arra,hogy a MOB álláspontja a dopping terén a zéró tolerancia. A következő szónok Áder János köztársasági elnök a következőket mondotta” A labdarugó EB hamarosan véget ér , de a közösségi élmény, amelyhez elég volt a játékosok becsületes,tisztességes hozzáállása, velünk marad. az olimpiai közvetítéseket milliók nézik, önöknek érezniük kell a szurkolók bíztatását, a mi bíztatásunkat.”   . Ezután a szak államtitkár  Szabó Tünde– szólt a sportolókhoz . Az első szó a tiszteleté, amellyel sportvezetőként és egykori sportolóként országunkat vezető kormányunk tagjainak tiszteletét szeretném felétek, Önök felé közvetíteni. A második a köszöneté. Mert idáig eljutni, elérni, hogy a piros-fehér-zöld színeket képviselhessétek a nemzetek legnagyobb sportjátékán, az ötkarikás játékokon, komoly küzdelem eredménye. Az olimpia nem csak egy szó, nem csak egy verseny a sok közül, nem egy győzelem, vagy vereség, az olimpia a szívekben él – mondta dr. Szabó Tünde.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 120 éve a magyarok már az első újkori olimpián komoly sikereket arattak; heten indultak és hat éremmel a hatodik helyen jegyezték az eredményeiket. Az azóta eltelt 120 esztendő alatt 25 olimpián bizonyíthattunk, s a nyári olimpiákon 480 érmet gyűjtöttek össze hazánk fiai. Utána felidézte Pierre de Coubertin báró szavait: A legfontosabb dolog az olimpiai játékokban, hasonlóan az élethez: nem a diadal, az igyekezet. A legalapvetőbb dolog nem az, hogy legyőzd társaid, hanem, hogy küzdj jól.

A fogadalomtétel szövegét az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Földházi Zsófia és a londoni játékokon bronzérmes Marosi Ádám mondták. A Riói  megnyitón a magyar zászlót London egyéni kardvívó bajnoka Szilágyi áron viszi. A jelenlegi állás szerint 162 sportolónk indulhat Brazíliában.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS