Orbán Viktorhoz fordultak a budapesti Hop on Hop off cégek • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Orbán Viktorhoz fordultak a budapesti Hop on Hop off cégek

A Fővárosi Közgyűlés 2016. június 8-án zárt ülésen meghozott határozata értelmében a főváros a menetrend szerinti városnéző buszok üzemeltetését koncesszió keretében kívánja megvalósítani – tudtuk meg a 2016 július 14-én tartott sajtótájékoztatón. A tervek szerint a piaci versenyt megszüntetnék, és egyetlen szereplő fedné le a teljes piacot.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

A budapesti Hop on Hop off turisztikai városnéző szolgáltatást nyújtó cégek közül három vállalkozás – a Program Centrum Kft., a Mr. NILSZ Kft. és a City Sightseeing Kft. – nyílt levelet írt a miniszterelnökhöz, segítségét kérve. A cégek képviselői elmondták, hogy a megfelelő módon szabályozott verseny hosszú távon mindenki számára előnyös és javítja a szolgáltatás színvonalát.

A verseny jogszabályi úton történő megszüntetése és a 20 évre szóló monopolhelyzet megteremtése kontraproduktív, versenytársak hiányában az egyedüli piaci szereplő elkényelmesedik, a szolgáltatás színvonala az évek folyamán csökken.

A levél a következőkkel zárul: „Tisztelettel kérjük a segítségét, hogy a hop on hop off turisztikai városnéző szolgáltatással kapcsolatos pályázat kiírása ne csak egy piaci szereplőnek teremtsen lehetőséget a jövőben. Ez a szolgáltatás kiemelt turisztikai terméke fővárosunknak, és célunk, hogy ez a jövőben is így maradjon. Fontosnak tartjuk, hogy a majdani nyertesek Budapestet megfelelő színvonalon legyenek kötelesek bemutatni, azaz a pályázati kiírás ne csak a közlekedési szempontokat, hanem elsődlegesen a turisztikai szempontokat is tartalmazza”.

A teljes levél elolvasható ide kattintva.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS