Mózes tábor Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Mózes tábor Pécsett

A kivonulás: Mózes kivezeti a hébereket Egyiptomból

A kivonulás: Mózes kivezeti a hébereket Egyiptomból

Hajnal Éva, a Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazin főszerkesztője, valamint a Hetedhéthatár szerzője szervezésében ingyenes bibliai tehetséggondozó tábor volt Pécsett, 2016. július 11–15. között, harmincegy gyermek részére.

A hatodik éve remekül működő program eredetileg azok számára jött létre, akik nem tudnak gyermekeiknek huszonezreket kifizetni táborozásra, Hajnal Éva ötlete. Azóta mindenkit befogadnak.

A fáraó és udvartartása

A fáraó és udvartartása

Éva, a táborvezető, minden évben kiválaszt egy személyt a Bibliából, akit „körbejárnak” történelmi, ruhaviseleti, ötvösművészeti, gasztronómiai, építészeti, tudományos szempontból. Igazi ruhákat, ékszereket, „korabeli” tárgyakat, időnként ételeket készítenek, sokat beszélgetnek, játszanak.

Az utolsó napon „spontán-színház”-ként előadják a történetet a szülőknek, vendégeknek. (Fotóink az utolsó napon készültek.)

 

Csoportkép: a tábor utolsó pillanatai

Csoportkép: a tábor utolsó pillanatai

A ruhákat, eszközöket végül mindenki hazaviheti, sőt a táborra emlékeztető ajándékot is kapnak a gyerekek.

Évek óta ugyanaz a felnőtt- és diákmentor-csapat segíti a táborvezető humánus munkáját, ők is teljesen ingyen, szeretetből! Létszámuk időnként bővül.

A segítők idén: Schlepp Péter, N. Pintér Mária, Müller Erzsébet, Müller Judit, Kircz Ágnes és Szabados Helga. A diákok: Fülöp Rafael, Schlepp Krisztián, Bircsák Babett, Bircsák Fanni, Fischer Julcsi, Szénássy Marci, Kaló Orsi, Mikolovics Johanna, Mikolovics Alexandra voltak.  Önzetlenségük, szorgalmuk példaértékű!

Az élményekkel és új ismeretekkel teli, vidám hét hatodik éve, bérleti díj kifizetése nélkül, ingyen lehet jelen a pécsi ANK Könyvtárban, ahol remekül érzik magukat a táborozók, nagyon hálásak a lehetőségért!

A következő, azaz a hetedik tábor a bibliai Sára nevét fogja viselni, 2017 júliusában.

 

https://www.facebook.com/literaturairodalmiesmuveszetimagazin/posts/1033181070106864

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS