Évadnyitót tartottak a Pécsi Nemzeti Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Évadnyitót tartottak a Pécsi Nemzeti Színházban

Évadnyitó társulati üléssel és sajtótájékoztatóval vette kezdetét a Pécsi Nemzeti Színház 2016/2017-es évada. A társulati ülésen a hagyománynak megfelelően az igazgatóság megajándékozta a jubiláló tagokat és köszöntötte a jelen lévő örökös tagokat. Az ezt követő sajtótájékoztatón Rázga Miklós igazgató, Gulyás Dénes és Vincze Balázs tagozatvezetők ismertették az új évad bemutatóit, a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó programjait, valamit érintették a fesztiválszerepléseket is. A Vidéki Színházak Találkozóján az Amadeus című produkció vesz részt, míg a Pécsi Balett Shanghaj-ba utazik, hogy a magyar kultúrát képviselje.

Rázga Miklós, Dr. Páva Zsolt, Gulyás Dénes, Vincze Balázs Fotó: Körtvélyesi László

Rázga Miklós, Dr. Páva Zsolt, Gulyás Dénes, Vincze Balázs
Fotó: Körtvélyesi László

Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere beszámolt a Pécsi Nemzeti Színház épületét érintő állagmegóvó beruházásról, melynek keretében az önkormányzat támogatásával felújításra kerül a színház kupolája, aminek állapota az elmúlt években oly mértékben romlott, hogy az épület más részeinek állagát is veszélyeztette.

A sajtótájékoztatót követően Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Girán János alpolgármester, Csizi Péter országgyűlési képviselő, valamint Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora megvásárolták a 2016/17-es évadra szóló Premier bérletüket.

A Pécsi Nemzeti Színház 2016/17-es évada tehát elkezdődött, augusztus 23-án két olvasópróbát tartottak.

A Nagyszínházban a Fekete Péter című operettel, a Kamaraszínházban az Addikt című darabbal kezdenek dolgozni az alkotók. Előbbit Méhes László, utóbbit pedig Anger Zsolt rendezi.

Szeptember 27-én elindul a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, jegyek már kaphatók az előadásokra. www.tanctalalkozo.hu

Az októberi színházműsor várhatóan augusztus 30-tól lesz elérhető a www.pnsz.hu honlapon, ekkor még csak a bérletesek élhetnek elővásárlási jogukkal, majd szeptember 6-tól bárki számára elérhetők a jegyek.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS