Ha szeptember, akkor ismét megmutatja egy arcát a beton! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Ha szeptember, akkor ismét megmutatja egy arcát a beton!

Szeptember 9-én nyílik a pécsi a Nick Art&Design galériában a Beton Arcai III. elnevezésű kiállítás. Az idei, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Beton Arcai kiállításon a Szigetmonostori Beton Szimpóziumon készült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Beton_Arcai_III

 

Képzőművészek közreműködésével rendezték meg a beton művésztelepet július 18-28. között Szigetmonostoron. A találkozó célja volt, hogy a képzőművészek új kontextusba helyezzenek egy-egy témát, ezzel is megmutatva a művészet sokszínűségét. A beton mind textúrájában, mind az alkotás folyamatát tekintve mindenképp megfelelő alapanyagnak bizonyult e célkitűzésekhez.

Vendégek voltak: Batykó Róbert, Tollas Erik, Oláh Orsolya, Nagy Zsófia Magdolna festőművészek, Csurgai Ferenc, Hack Ferenc, Szalay Péter, Varga Tibor, Veres Balázs szobrászművészek, valamint keramikusként Várbíró Kinga.

A kezdeményezéssel támogatni kívánták a fiatal művészeket, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amiket nemcsak Szigetmonostoron állíthatnak köztérre, hanem kiállítást is rendezhetnek belőlük az ország több pontján. Első alkalommal a pécsi Nick Galériában, a Beton Arcai III. kiállításon lesz alkalom megtekinteni az elkészült műveket.

Ebben az alkotók segítségére volt a LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára cement és mészkőliszt biztosításával illetve a MAPEI, aki adalékszerekkel támogatta a projektet.

A kiállítás október 9-ig lesz megtekinthető a pécsi Nick Udvarban, hétfő kivételével minden nap, 10:00-től 18:00 óráig. Geometriára épülő szobrokat, festői attitűddel átitatott domborműveket, tárgyakat felidéző humoros alkotásokat, illetve épületet idéző izgalmas plasztikákat tekinthetnek meg az idelátogatók, valamint kísérleti szobrokat, ahol színek alkalmazásával végeztek próbákat az alkotók.

A kiállítást megnyitja: Kozák Zsuzska esztéta


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS