Szijjártó Péter: Magyarországnak fontos a Lufthansa csoport jelenléte • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Szijjártó Péter: Magyarországnak fontos a Lufthansa csoport jelenléte

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata pénteken megnyitotta új repülőgép-mérnöki központját Budapesten. Az új szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légi járművének üzemeltetéshez nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végezni fog.

Meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett a Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központot nyitott a repülőtéren. A társaság, amely több mint 15 éve van jelen Budapesten, az új központtal mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtett. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Thomas Stüger, a Lufthansa Technik igazgatóságának tagja, termékekért, szolgáltatásokért és informatikáért felelős igazgatója és a cég számos vezetője

Fotó: bud.hu

Fotó: bud.hu

A külgazdasági és külügyminiszter beszédében köszönetet mondott a magyar szerelőknek akik jó munkájukkal elérték hogy egy ilyen világ cég itt fejleszt magyar mérnökökkel.

Az új mérnöki központ tevékenységei a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgéptípushoz kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását. A Lufthansa Technik AG új budapesti mérnökirodájába telepít számos géptípustól független szolgáltatást is, így a repülőgép hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és a műszaki dokumentációs szolgáltatást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány örömmel fogad minden iparági beruházást, de különösen az olyanokat, mint a Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központja Budapesten, amely munkalehetőséget teremt a magasan képzett itthoni mérnökök számára. Magyarországnak fontos a Lufthansa csoport jelenléte és bővülése, és kifejezetten nyitott rá, hogy támogasson minden jövőbeni együttműködést is.

„Az előzetes elemzés időszakában Budapest más európai helyszínekkel versenyzett, és végül mindenben megfelelt szigorú kiválasztási kritériumainknak.” – jegyezte meg Marcus Knoth, a Lufthansa Technik repülőgép rendszermérnöki- és módosítási tevékenységekért felelős menedzsere. „Itt magasan képzett és motivált munkaerő áll rendelkezésre, jó az infrastruktúra, jó a helyszín megközelíthetősége, és nem utolsósorban erős a helyi támogatás – mindez megkönnyítette, hogy úgy döntsünk, Budapestet választjuk.” – tette hozzá.

A repülőtérnek otthont adó XVIII. kerület polgármestere, Dr. Ughy Attila ezt hangsúlyozta: „A projekt szervesen illeszkedik a dél-pesti régióban kialakított repülőtéri klaszter munkahelyteremtő programjába. A Lufthansa Technik Repülőgép-Mérnöki központ számos értékes új munkahelyet teremt, így Pestszentlőrincen sikerült elérnünk a szinte teljes foglalkoztatottságot, hiszen a munkanélküliség 1 százalék alá csökkent a kerületben.”


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS