Közkívánatra: 2+2 bérlet a pécsi Harmadik Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Közkívánatra: 2+2 bérlet a pécsi Harmadik Színházban

Tekintettel arra, hogy a Pécsi Harmadik Színház 5 előadásos bérletei rövid idő alatt elfogytak, a teátrum közkívánatra újabb, 4 előadásos bérletet is hirdet a 2016/2017-es évadra. Ez 2 új, saját bemutatót és 2 remek vendégprodukciót tartalmaz.

 

Örkény István: KULCSKERESŐK
Rendező: Vincze János
Pécsi Harmadik Színház
Örkény drámája az önbecsapásról és a bezárkózásról szól. Az író elvégez egy nemzetkarakterológiai vizsgálatot: Fóris kapitány sokadik kudarcának pezsgős bravúrrá avatása nem más, mint az önként elzárkózók különös hangulati eggyé olvadása, amelyben a dolgok fokozatosan elvesztik valóságos körvonalukat, formájukat és értéküket; összemosódnak, hogy egy közös illúzió, egy valóságot álommá hazudó rítus részeivé váljanak.

 

Émile Ajar: ELŐTTEM AZ ÉLET
Rendező: Vincze János
Pécsi Harmadik Színház
A világszerte, így hazánkban is népszerűvé vált kultikus regény kamaraszínházi változatában Momo, a tizenegy éves arab utcagyerek meséli el életének történetét, s benne Rosa mama, a hajdani örömlány; Lola, a külvárosi kocsmákban éneklő transzvesztita és az eltűntnek hitt, börtönviselt arab apa, Juszuf sorsát. Hogy e társadalmon kívüli réteg összetartása milyen erős, Rosa mama életének utolsó hónapjaiban derül ki, ám az igazi áldozatot Momo hozza.

 

PIAF-MARCHE / PIAF-MENET
piafRendező – főszereplő: Mezei Kinga
Az Újvidéki Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közös produkciója
,,Mezei Kinga teljesen átalakul Piaffá. Mintha Edith tenyere görnyesztené Kinga hátát, és Edith hangja szólalna meg Kinga torkán át néhány dallam által, a két nő mozdulata, testtartása kísértetiesen hasonlít egymásra” – írta egyik kritikusa az előadásról, mely a tragikus sorsú művésznő harcokban és önmarcangolásban gazdag életét, szélsőséges, sokszor végletes személyiségét, sikereit és kudarcait tárja elénk. A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján idén két díjjal elismert produkció.

 

Tasnádi István: A FAJOK EREDETE
fajokRendezte: Dömötör Tamás
Nézőművészeti Kft., Budapest
A három színész: Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs neve ezúttal is garancia a sikerre. Darwin azonos című művéből kiindulva egy olyan formai kísérletre vállalkoznak, amely ötvözni próbálja a tudományos ismeretterjesztést a költészettel. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását, ám a permanens hahotázás közben időnként a szívünk is elszorul. A produkció elnyerte a 2011-es Vidor Fesztivál Fődíját, valamint a Port.hu különdíját.

 

A 2+2 bérlet 2017. november 3-tól december 1-ig vásárolható meg, ára: 7000 Ft.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS