Utazz ismét a Titanicon! • Hetedhéthatár

Nagyvilág

Utazz ismét a Titanicon!

Hamarosan ismét lehet utazni a Titanicon, pontosabban annak hű másán, főleg azoknak, akik meg is tudják fizetni ezt a nosztalgiát – adja hírül a vagabond.se svéd online turisztikai magazin.

titanic1Idén 104 éve süllyedt el a Titanic, amelynek legendája az elmúlt évszázad alatt semmit nem kopott meg, s ebben jelentős szerepet játszott James Cameron Oscar-díjesőt nyert filmje is. Több mint 1500 ember vesztette életét az elsüllyeszthetetlennek  hitt hajón, amely akkor a világ legnagyobb óceánjárója volt. Ám a tragédia máig nem vette el az emberek kedvét attól, hogy átéljék azt a fantasztikus élményt, miszerint a hajómonstrum – illetve annak mása – fedélzetére léphetnek.

A hajó technikailag természetesen nem egy az egyben ugyanolyan, hiszen figyelembe veszi a mai hajózási szabályokat, nem cipel széntonnákat, alkalmazza a legkorszerűbb műszereket, és a mai biztonsági előírásoknak is meg kell felelnie.

titanic2A beruházás mögött az ausztrál milliárdos, Clive Palmer áll, aki bízik benne, hogy a legendás Blue Star Line legfénylőbb csillaga hamarosan ismét átszelheti az óceánt.

Az érdeklődés nagyon élénk, s elsősorban a Titanic mániában szenvedőké, melyek száma világszerte sok tízezerre rúg. A projekt átadása viszont jócskán késik, hiszen eredetileg a 100 éves évfordulóra tervezték, de talán 2018-ban megvalósul a nagy álom. A Titanic II adatai közel megegyeznek az eredeti hajóéval, a hossza 270 méter és 53 méter magas, és három különböző osztályú kabinban alhatnak az utasok. A szalonok, a főlépcső, a bútorok mind az eredeti fotók alapján készültek.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Vagabond.se)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS