Hetedhéthatár | Diótörő visszatér a Pécsi Nemzeti Színházba

Színház

Diótörő visszatér a Pécsi Nemzeti Színházba

December folyamán a Pécsi Nemzeti Színházban újra látható lesz a 2013-ban bemutatott Diótörő című balett, továbbá két figyelemre méltó vendégelőadást is megtekinthet a közönség.

 

diotoro-szabadsag-egyasszon

 

Újra Diótörő!
Három évvel a bemutatót követően újra látható minden idők legnépszerűbb meséjének balettváltozata a Pécsi Balett előadásában. Az adventi időszak kiemelt programja lehet minden család számára Diótörő és Marika csodás történetének megtekintése Csajkovszkij varázslatos muzsikájának kíséretében. Előadások: december 15., 16., 17, 18-án, és karácsonykor is!
Részletek az előadásról itt.
Kapcsolódó írásunk: Balettvarázslat a Pécsi Nemzeti Színházban: Diótörő

Szabadság FM – vendégjáték a Kamaraszínházban
2016. december elsején kapcsoljuk az ötvenes éveket! A Szabadság FM-ben egy képzeletbeli rádióállomás az ötvenes évek Magyarországán. Ebben a rádióban kezdi el pályafutását Janklovics elvtárs, azaz Janklovics Péter, a Dumaszínházból jól ismert humorista. Legfőbb küldetése, hogy feszegesse a határokat, színt lopjon a szürkeségbe. Szerkesztőnője hiába figyelmezteti, Janklovics mindig elmegy a falig, ahol aztán nagyot koppan. A Színfolt Film és a Terror Háza közös produkciója.
Részletek az előadásról itt.

Egyasszony – Tenki Réka vendégjátéka december 29-én 17.30 és 20.00 órakor a Kamaraszínházban
„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás. Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
Részletek az előadásról itt.

Mentés

Mentés

Mentés

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Diótörő visszatér a Pécsi Nemzeti Színházba”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés