Én tökéletes vagyok • Hetedhéthatár

Színház

Én tökéletes vagyok

A 26 éve működő szegedi alkotócsoport, a Metanoia Artopédia vendégszerepel újabb különleges előadásával a Pécsi Harmadik Színházban november 20-án este 7 órakor. Én tökéletes vagyok – tudattalan történet című produkciójuk a mulasztás bolygójára kalauzolja nézőit, ahol a mérgek sokszínű, hipnotikus kín-állatát az emberi faj üres mutációi táplálják. Ahol a látszólag passzív semlegesség rendre magához vonzza, és aktivizálja is a mérgeket. Ahol a mai ember mérgekhez fűződő kaotikus kapcsolatában azoktól már nem is különbözteti meg magát. Ahol az ellenmérget sem gyógyszerének, hanem ellenségének tekinti.

Erdély Perovics Andrea

Erdély Perovics Andrea

Az előadás Friedrich Nietzsche, Hamvas Béla, Franz Kafka írásai, archív és jelenkori dokumentumok, hanganyagok, újságcikkek, statisztikák, stb. felhasználásával készült.

Közreműködők: Erdély Perovics Andrea, Ruscsák Péter, Formanek Csaba, Rutonić Róbert, Diószegi Ágnes, Kovács Vecei Sára, Varga-Szűcs Dóra
Hangfelvételről közreműködik: Czeglédi András
Ruhák: Csúri Anna
Figurák: Kiss Attila Etele
Hangkeverés: Lengyel Zoltán
Hangtechnika: Virágh Máté
Fotós: Tóth Balázs Zoltán
Rendezőasszisztens/Szerkesztés: Erdély Perovics Andrea
Írta/Rendezte/Látvány: Perovics Zoltán

Videó

 

Idézetek az előadás Facebook-esemény oldaláról:

„Vagy 20 alkalommal sokkoltak újra. 11 körül már a padlón feküdtem, nem volt erőm felállni. Akkor leöntöttek vízzel és folytatták a sokkolást…”

„Elhalt vörös filoflóra vagyok, több tízezer hektáron élőhelyet biztosítottam a víziállatoknak. A másik kezemet ide helyezem, finoman. De ezt nem bútóból, attól teljesen függetlenül mozgatom felfelé és lefelé finoman, mert ez így hatásos.”

„Gyerekeket feszítenek keresztre, gyerekeket kényszerítenek arra, hogy embereket fejezzenek le.”

„…a kishúgomnak még a szemgödrei sem fejlődtek ki, és sokan vannak olyanok is közöttünk, akiknek a kopoltyúfedele teljesen hiányzik… Látja, belőlem meg ez a rózsaszínű massza lóg ki hastájékon.”

„Itt vagyok? Nem vagyok itt? Ha nem vagyok itt, akkor ki teszi fel ezt a kérdést bennem? Miért oldódok, vagy borzongok ebben a történetben? Haladékra van szükségem? Vagy ezt is csak valaki más gondolja bennem?”

„…inkább felkészültek volna a télre, meg a hóesésre, és vettek volna egy kis bio-sót. Baszki.”

„A fogvatartottal kiásatják saját sírját, majd egy fémből készült kalapáccsal halántékon vágják, vagy felakasztják, az akasztást gumis kötéllel hajtják végre.”

„Láttam egy testet, ami egy elektromos kábelen lógott, talán a robbanás erejétől került fel oda.”

„Nem érzem azt az ártatlan és emancipálatlan erőt magamban, amit a drága jó édes anyukád érezhetett akkor, amikor a világra hozott, hogy mutasd meg az istentelen és felelőtlen leányanyáknak a helyes irányt, ahol a nő nem lehet annyira okos, mint amennyire szép, baszki..”

„Húscafatokat láttam szanaszét a földön, mindenfelé megégett testek, sebesült végtagú, sérült emberek hevertek…”

„A legnagyobb megoldatlan problémánk a Marson uralkodó mínusz 63 Celsius-fokos hideg leküzdése. Plutónium?”

„Mi röfögtetett meg legelőször? Az, hogy senki hízelgésével be nem teltél: – azért ülepedtél ebbe a pocsolyába, hogy legyen okod sokat röfögni.”

„Hajnalban arra kényszerítettek, hogy aláírjak egy dokumentumot, amit el sem olvashattam. Itt a börtönben többször is megfenyegettek, hogy változtassam meg a vallomásomat…”

„…és nyüszített, mert nem tudta sehová beszúrni magának, teljesen szétkúrta a vénáit. Nem, már a kézfején, a nyakán, a lábszárán, és a bokáján is baszki.”

„Az emberebb ember szépsége jött el hozzám árny képében: mi dolgom immár – az istenekkel!”

Mentés

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS