Számadás Imolay Dr. Lenkey István munkásságáról • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Számadás Imolay Dr. Lenkey István munkásságáról

Barátunk és szerzőtársunk, Imolay Dr. Lenkey István művészettörténész, író, könyvtáros, bibliográfus, szerkesztő, tipográfus rendkívül szerteágazó, gazdag munkásságát rendszerezi és tárja az olvasó elé a Számadás címmel 2016 őszén megjelent, 144 oldal terjedelmű bibliográfia.

szamadasElsőre azt gondolhatnánk, egy bibliográfia leginkább a kutatók, könyvtárosok munkáját segítő adattár,  ez a mű azonban jóval több annál. Aki  Imolay Dr. Lenkey István személyes ismerője, barátja, ha nem is teljes mértékben, de tisztában van azzal, hogy milyen nagy műveltségű, tájékozott, alapos felkészültségű emberrel áll szemben. Aki viszont ebben a szerencsében nem részesülhet, azok számára különösen sokat mond e kötet. A benne szereplő évszámok, adatok, felsorolások mind szimbolikus ajtók, amelyek mögött megannyi értékes ismeretet, gondolatot tartalmazó, gondos előtanulmányokat feltételező írásművek állnak.

É. Kovács László és Dr. Lenkeyné Dr. Semsey Klára bevezető tanulmányai, mint egy nagy zenemű esetében a nyitány, segítenek ráhangolódni, elhelyezni a szerzőt a művelődés terében, majd ezt követi a tematikusan tagolt bibliográfiai rész. E fejezetben az önálló és társszerzős írásoktól, tanulmányoktól kezdve a műalkotások ismertetésén át a kiállítási megnyitóbeszédekig követhetjük az életművet. A kötet külön értéke a függelék, amely egyfajta tükörképet jelent: kortársak, barátok, alkotótársak Imolay Dr. Lenkey Istvánról készült munkáinak részletes jegyzéke.

A kötet Imolay Dr. Lenkyey István példamutatóan gazdag életútja első 75 évének foglalata és bízunk benne, hogy a jövőben második, bővített kiadásával is találkozhatunk!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS