A Pécsi Harmadik Színház februári műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház februári műsora

A gát című előadás egyik jelenete

Jubiláló saját előadások, remek vendégjátékok, minden korosztály számára izgalmas produkciók – ezt kínálja a színházbarátok számára a Pécsi Harmadik Színház februári műsora.

A 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyelőadása volt (akárcsak a teátrum két díjat nyert Piszkavas című produkciója) a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Nemzeti Színház közösen létrehozott kortárs ír bemutatója, Conor McPherson: A gát című drámája, amely egyetlen alkalommal, február 6-án vendégszerepel Pécsett. Bérczes László rendezésében Szarvas József, Mészáros Sára, Sarkadi Kiss János, Váncsa Gábor és Kalmár Tamás alakítása ígér emlékezetes perceket.

Jelenet a Bányavirágból (Fotó: Tóth László)

A gyermekeket a varázslatos felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi Teremtésmese című interaktív meseszínházi előadásával várja a hónap elején.

Piszkavas
(Fotó: Tóth László)

Két korábban bemutatott, saját produkció is jubilál februárban. Székely Csaba: Bányavirág című komédiáját és Parti Nagy Lajosnak Darvas Ferenc zenéjével bemutatott, Ibusár-megállóhely című egyszemélyes huszerettjét ötvenedszer tűzi műsorása a színház! Korábban is voltak nagy szériáik, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című drámáját 104, Spiró György: Kvartett című drámáját 230 alkalommal játszották. Még néhány évad, s a mostaniak is elérhetnek ilyen kimagasló előadásszámot.

Mindemellett hazai és külföldi ,,kortárs klasszikusok” egy-egy műve is látható lesz, így a POSZT-díjazott Piszkavas, Görgey Gábor talán legismertebb műve, a Komámasszony, hol a stukker? és Örkény örökérvényű Kulcskeresőkje is várja az érdeklődőket. A könnyed kikapcsolódásra vágyók a Horváth Krisztián – Moravetz Levente szerzőpáros legutóbbi műveinek, A világ teremtődése és az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéknak örülhetnek.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS