Hetedhéthatár | 70kedés – Schubert Péter tervezőgrafikus kiállítása

Kultúra, művészet

70kedés – Schubert Péter tervezőgrafikus kiállítása

Február 17-től március 31-ig tekinthető meg a Pécsi Galériában Schubert Péter Tótfalusi-díjas grafikus, tipográfus kiállítása.

Főképpen alkalmazott grafikai anyagot állít ki, ami felöleli az elmúlt negyvenöt év fontosabb állomásait. A kiállításon csomagolóanyag grafikák, logók, emblémák, címerek, könyvek, meghívók, prospektusok, címkék, oklevelek, plakátok, CD-borító- és koronggrafikák, újság- és folyóiratfejlécek, katalógusok, fotók és még sokféle grafikai munka szerepel. A kiállítás címe 70kedés. Ezt az anyagot Schubert Péter 70. születésnapjára gyűjtötte össze, ez az apropó adta a tárlat címét.

A kiállítást megnyitja: Pinczehelyi Sándor.

 

 

A művész villányi származású, Pécsett született 1946-ban, s itt végezte iskoláit is. A Művészeti Gimnáziumban érettségizett, majd a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán kapott üzemmérnöki diplomát. Szekszárdon és Budapesten a nyomdaiparban dolgozott 1971-től. Közel két évtizedig tagja volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tipográfus-képzője felvételi- és vizsgabizottságának. Ugyanitt több éven át tanított 2015-ig. Jelenleg a Metropolitan Egyetem tipográfusainak képzésében vesz részt.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “70kedés – Schubert Péter tervezőgrafikus kiállítása”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés