Tíz koncertet adnak Pécsett a Zeneművészeti Intézet együttesei • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Tíz koncertet adnak Pécsett a Zeneművészeti Intézet együttesei

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete a tavalyi érdeklődés hatására folytatja kamarakoncert-sorozatát. A régióban megvalósuló 29 produkció mellett Pécsett 10, Budapesten egy hangversenyre kerül sor. A koncertsorozat a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanárok és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

A koncertsorozatban helyet kapnak Bartók és Kodály életművét meghatározó darabok, felhangzanak európai klasszikus művek a Zeneművészeti Intézet művésztanárainak önálló estjein, feldolgozzák a komolyzenét vidáman, de részesülhet a közönség a pergő latin népdalok feldolgozásán alapuló muzsikában is. Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene csendülnek fel, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.

A koncertsorozat részeként operabemutatóval örvendeztetik meg a zeneszerető közönséget május 3-án a Kodály Központban, és a szezon zárásaként május 12-én, ugyanitt fellép a Zsolnay Wind Orchestra, Neumayer Károly művészeti vezetésével.

A sorozat nyitóhangversenye február 14-én lesz Pécsett, az E22 Liszt Ferenc Hangversenyteremben, a Zsolnay Negyedben, melyet további kilenc hangverseny követ a 2017-es tavaszi szemeszterben.

A koncertsorozat műsorfüzete ide kattintva érhető el.

 

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS