Menjen csak, bátyám! • Hetedhéthatár

Humor

Menjen csak, bátyám!

Menjen csak, bátyám!

 

János bácsi Budapestre készülődött. A helybéli ivóban is sokat tépelődött azon, hogy ugye régebben könnyebb volt, mert kint volt a piros lámpa, de manapság hogyan fogja megtalálni azokat a nőket? A többiek nyugtatgatták:

– Menjen csak, bátyám nyugodtan, majd maga után fütyülnek azok.

A főváros nagy forgatagában az öreg véletlenül belépett a tilosba. Azonnal megszólalt a sípszó. Benne meg újra előjöttek az otthoni intelmek. Ahogy a hang forrását kereste, látta ám, hogy egy rendőrnő integetett neki.

Az öreg nagy reményekkel megindult felé. Két méterre járt a dobogótól, mikor a rendőrnő elkezdte:

– No, bátyám, most adni fog nekem egy húszast.

Mire ő lelkendezve:

– Hehehe, hát adok én, lányom, harmincast is, de mondd csak, mióta van egyenruhátok?

 

 

Német-japán barátság

1940. szeptember 27-én Japán csatlakozott a Berlin–Róma tengelyhez, és így létrejött a háromhatalmi egyezmény. Emellett egyre nőtt a németek és a japánok barátkozása. Hogy megmutassák technikájuk magas színvonalát, a németek küldtek a japánoknak egy olyan fémszálat, ami hússzor vékonyabb volt a hajszálnál.

A japánok rövid időn belül visszaküldték a fémszálat. A kísérőlevélben minden dicsérettel elhalmozták a németeket, akik a szálat megvizsgálták mikroszkóppal, és akkor látták, hogy azt a japánok kifúrták.

 

 

Anyanyelvi kiképzés

 

A belga katonák követelték, hogy mostantól anyanyelvi kiképzés legyen. A hadügyminisztérium ezt jóváhagyta. A századparancsnok sorakozó után:

– Na, emberek, mostantól kezdve anyanyelvi kiképzés lesz. Álljanak balra a vallonok, jobbra a flamandok.

Oszlott a jónép. Csak Kohn és Grün maradt középütt. Megkérdezték:

– És mi, belgák, hová álljunk?

 

 

Pécs, 2017. február 23.                                                                             . Lejegyezte: Dr. Hernádi László Mihály

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS