A SPAR Magyarország 23 milliárd forintot fordít fejlesztésre 2017-ben • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A SPAR Magyarország 23 milliárd forintot fordít fejlesztésre 2017-ben

Amikor az első SPAR szupermarket megnyílt Tatán, csak kevesen sejtették, hogy egy valódi sikertörténet veszi kezdetét. 25 év telt el azóta. Az eltelt évek alatt folyamatosan fejlődött az üzlethálózat, elindult a franchise program és a cég jelentős szerepet vállalt a társadalmi ügyek támogatásában is. Az elmúlt évtizedekben a SPAR Magyarország az ország meghatározó és kedvelt élelmiszerláncává vált. A 2016-os év a jubileum jegyében telt el számos aktivitással, újdonsággal és eseménnyel. A vállalat forgalma elérte az 516,4 milliárd forintot, amely 5,2 %-kal magasabb érték a 2015-ös évhez képest. A SPAR Magyarország üzlethálózatának fejlesztésére az idei évben 23 milliárd forintot fordít, melynek keretében összesen 24 áruház újul meg és várhatóan 5 új áruház nyitja majd meg kapuit.

SPAR üzlet, XI. Szabolcska utca

Budapesten a Magyar Újságírók Szövetségének székházában tartott sajtótájékoztatón Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató sikertörténetként értékelte a cég 25 évét. Elmondta, hogy 2016-ban a vállalat közel 20 milliárd forintot költött beruházásokra, melynek köszönhetően 24 üzletet alakítottak át és 4 új üzlettel bővült a hálózat. Márciusban nyitotta meg kapuit Tököl első SPAR üzlete. Az áruház egy korábbi üzlethelyiségből került átalakításra több mint 135 millió forint ráfordítással. Augusztusban Szolnokon, szeptemberben pedig Vas megye székhelyén, a Savaria Plazában nyílt új szupermarket. Nőtt a fővárosi szupermarketek száma is, hiszen a Váci út 37. szám alatti CityZen Irodaházban nyitott új egységet a cég. Novemberben pedig megnyitotta kapuit teljes felújítást követően a pesterzsébeti INTERSPAR. A csaknem kétmilliárd forint értékű modernizálás eredményeképpen az egész áruház megújult, valamint étterem került kialakításra ingyenes wi-fi zónával. Szintén teljes körűen átalakításra került a Kerepesi úti SPAR, melynek berendezését a cég új, nemzetközi szakemberek segítségével kialakított áruházmodellje szerint alakították ki és itt is helyet kapott egy SPAR to Go étterem. 2016 végén 345 SPAR szupermarket és 32 INTERSPAR hipermarket működött országszerte a SPAR logó égisze alatt. A SPAR 13 ezer munkavállalójával évek óta az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

 

Lapunk három kérdést tett fel Heiszler Gabriellának.

– Gyöngyösön kívánnak-e terjeszkedni?

– Gyöngyösön van Spar üzlet, nem tervezünk újabbat nyitni.

– Helyesnek tartja, hogy van olyan üzlet, amely vasárnap már egy órakor bezár és van amelyik csak hatkor?

– Nem tartjuk szükségesnek központilag előírni a nyitva tartást, a helyi igények alapján döntenek az üzletvezetők.

– Mennyire tartja eredményesnek a forgalomnövelő promóciókat?

– Jónak tartjuk a hűségkupont, a terminál slip kupont, a digitalizált matricás pontgyűjtő füzetet és a többi forgalomnövelő promóciót.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS