Művészek és művészetek találkozása • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Művészek és művészetek találkozása

2017. április 8-án nyílik Szőke Péter Jakab festőművész tárlata a pécsi Zarándok Galériában. A művésznek több kiállítása volt már Magyarországon és külföldön is, de Pécsett most láthatja először a közönség a műveit.  A kiállításmegnyitó egy rendhagyó performansszal kezdődik a Művészetek és Irodalom Háza Breuer Marcell termében 16.00-kor: a helyszínen résztvevők tanúi lehetnek a pillanat művészetének, amikor a különböző művészeti ágak és különböző művészek találkozásából, pillanatnyi  hangulatából születik meg a varázslat.

A helyszínen, a közönség előtt fest egy képet Szőke Péter;  a mű Dylan Thomas „Egy nyári szombat” című novellájának nyomán fog megszületni. Miközben a festő alkot, Bacskó Tünde színművésznő felolvassa a novellát; a zenei aláfestést Kováts „Scast” Sándor gitáros biztosítja, aki szintén a novella témájához kapcsolódó zenéket válogatott össze. A performanszot dr. Aknai Tamás professzor vezeti be.

Az előadást követően a Zarándok Galériában lesz a kiállításmegnyitó. A kiállítást dr. Aknai Tamás professzor úr nyitja meg, közreműködik Durovics Dóra, fiatal harmonikás.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS