Nem mindegy! • Hetedhéthatár

Humor

Nem mindegy!

 

Nem mindegy!

A lóversenypályán Kohn észreveszi, hogy egy katolikus pap belopakodik az istállóba, és megáldja az egyik lovat. Csodálkozva látja, hogy a következő futamot az addig esélytelennek tartott ló toronymagasan megnyeri.

A következő héten futam előtt elbújik az istállóban. Jön megint a pap, megáldja az egyik paripát. Emberünk rohan a bukmékerhez, feltesz 5 dollárt a lóra, majd amikor tényleg az ő lova nyer, besöpri az 50 dollárnyi nyereményt.

A következő héten megint meglesi a papot, majd a fogadás után 20.000 dollárral lesz gazdagabb. A nagy sikeren felbuzdulva a következő hétre mindenét eladta, majd – miután ismét kileste a papot – az összes pénzét rátette a kijelölt lóra. Azonban ez a ló teljesen lemaradt, majd a táv felénél összeesett, és kilehelte a lelkét. Kohn felháborodva rohan a paphoz:

– Atya, miért tette ezt velem? Eddig ahányszor megáldott egy lovat, az nyert, ez meg a célba se tudott bevánszorogni!

A pap a fejét csóválja:

– Látod, fiam, ez a baj veled, hogy te mindig csak a pénzt nézed, és nem tudod megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettől.

 

 

Betűcsere

– Gizike! Miért javította itt az „e” betűt „a” betűre?

– Miért? Mi értelme van annak, hogy „feszmérő”?

 

 

Emlékszel?

Emlékszel – kérdezi a feleség a férjét –, mikor megismerkedtünk szörnyű vihar volt, dörgött, villámlott…

– Igen, és én hülye nem vettem komolyan a természet figyelmeztetését…

 

 

Pécs, 2017. április 20.                                                            Lejegyezte: Dr. Hernádi László Mihály

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS