A nyolcadik helyen fordul a magyar csapat a Ritmikus Gimnasztika Európa bajnokságon • Hetedhéthatár

Sport

A nyolcadik helyen fordul a magyar csapat a Ritmikus Gimnasztika Európa bajnokságon

Jó helyen zárta a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott az első napot a budapesti Európa-bajnokságon: a kombinált csapatversenyben (ebbe a junior kéziszercsapat és a felnőtt egyéni versenyzők eredményei is beszámítanak) Magyarország a 8. pozícióban áll, az élen Oroszország.

Kis Alexandra

A magyar felnőtt versenyzők – Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és Váray Míra – csupa 15 pont fölöttire értékelt gyakorlatot mutattak be, így biztosították helyüket a szombat esti programban. A mieink világsztárok sorával állhatnak szőnyegre. A junior kéziszercsapat délelőtt a 14. helyen fejezte be az első napi kvalifikációt.

Magyarországot kizárólag a sportág nagyhatalmai – Oroszország, Fehéroroszország, Izrael, Bulgária, Olaszország, Ukrajna és Azerbajdzsán – előzik meg a kombinált csapatverseny 25 nemzetből álló rangsorában, a szép eredményt Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának vezetője értékelte. A két nappal ezelőtti sajtótájékoztatón a sport vezető elmondta,hogy 8-12 hely között várja a csapatot.

Pigniczki Fanni

„Félidőben, életünk első Európa-bajnokságán a 8. helyen fordulni fantasztikus dolog, ugyanakkor a versenynek még nincs vége. A felnőtt egyéni tornászok első gyakorlatain látszott a megilletődöttség, voltak bizonytalanságok, de azt gondolom, nagyon szépen helytálltak. A zsűri értékelésével nem voltunk mindig elégedettek, Kis Alexandra egy pontszámát meg is óvtuk, ám elutasították az óvást. Hiszek abban, hogy ha ezen az úton megyünk tovább, keményen dolgozva, a lányoknak megadják előbb-utóbb ezeket a pontokat. A felnőtt tornászokra nagyon büszke vagyok, a junior csapatunkat mérhetetlenül sajnálom, mert egy nagyon buta figyelmetlenségből leesett a szer egy együttműködés során. Kívánom nekik, hogy holnap tudjanak javítani, mert rengeteget dolgoztak és megérdemelnék a sikert! Összességében az egész verseny eredményét azonnal aláírnám, ha most befejezhetnénk.”

Váray Míra

A csapatversenyben a favorit Oroszország a papírformának megfelelően nagy előnnyel vezet egy nap után, az szintén várható volt, hogy Fehéroroszország követi, Izrael viszont kisebb meglepetésre megelőzte Bulgáriát és harmadik helyen fordul – a két csapat óriási harcban lesz a bronzéremért szombaton.

A ritmikus gimnasztika Eb-t az esti program előtt nyitották meg hivatalosan, amikor is egyenként köszöntötték a 36 résztvevő országot. A megnyitóbeszédeket Georges Guelzec, az Európai Tornaszövetség (UEG) elnöke, Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, illetve Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke mondta el.

 

A junior csapat

RITMIKUS GIMNASZTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST.
KOMBINÁLT CSAPATVERSENY, AZ ÁLLÁS AZ ELSŐ NAP UTÁN

1. Oroszország 90.825 pont
2. Fehéroroszország 86.900
3. Izrael 84.700
4. Bulgária 84.300
5. Izrael 81.425
6. Ukrajna 79.600
7. Azerbajdzsán 79.450
8. Magyarország 75.600
9. Görögország 74.000
10. Spanyolország 73.950


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS