Úszó ház - A világgá ment ház • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Úszó ház – A világgá ment ház

Zsin Bence festőművész, a Fogd a Kezem Alapítvány, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Ludwig Múzeum a Kreatív Európa által támogatott CAPP (Collaborative Arts Partnership Programme) Művészeti Együttműködési Program keretén belül együttműködésen alapuló művészeti projekt valósul meg Pécsett, „Úszó ház” címmel.

A mű célja egy szimbólum létrehozása és közös megalkotása olyan csoportok és személyek bevonásával, akik különböző oknál fogva a társadalom perifériára szorultak.

Az úszó házat Zsin Bence tervezte, és az ő irányításával készült el közös munkával, amelyben részt vettek a Pécsi Tudományegyetem művészeti karos hallgatói, hátrányos helyzetű gyerekek és a Fogd a Kezem Alapítvány munkatársai, foglalkoztatottjai.

Az „Úszó ház” címet viselő művészeti projekt záróeseményére, az úszó ház vízre bocsátására és beúsztatására a Rücker-aknai tó közepére 2017. június 3-án kerül sor.

 

Program

A vízre bocsátás előtti napon, június 2-án pénteken 20.30-kor az István-aknánál A világgá ment ház címmel tartják meg a Pécs-Somogyi Általános Iskola 5. osztályos diákjainak árnyszínház előadását. Az előadás egy világgá ment ház történetét meséli el, amely István-aknán és környékén keresi, és végül egy tó közepén találja meg otthonát.

 

Június 3. szombat

16.00: gyülekező és indulás a tóhoz a Pécs-Somogyi Általános Iskola udvaráról. Az iskolánál parkolási lehetőség van; az iskola megközelíthető a 15-ös számú busszal (15 órakor indul a Főpályaudvarról). 30 perces séta a Rücker-aknai tóhoz.
18.00 – 20.30: közös együttlét, beszélgetés.
20.30 – 21.30: Ünnepélyes vízre bocsátás: miután a ház megtalálta helyét, a résztvevők megvárják amíg besötétedik, és fénylő házikó válik belőle.

 

Facebook esemény


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS