Biró Tibor képviselte hazánkat a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Biró Tibor képviselte hazánkat a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon

A június 17-én kezdődött 20. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál keretében 14 ország filmfesztiváljainak és filmes intézményeinek együttműködése céljából új kezdeményezés indult útjára „Egy út, egy övezet” címmel. A résztvevő országok között szerepel többek között Észtország, Kazahsztán, Hollandia, Görögország, és Egyiptom is. Magyarország képviseletében Bíró Tibor, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója vett részt a programon.

 

Biró Tibor az első sorban, a hosszú estélyi ruhás hölgy mellett látható

 

A résztvevő országok képviselői június 17-én ünnepélyes keretek között írták alá együttműködési nyilatkozatukat, a Film Market keretében pedig június 18-19-én két nap leforgása alatt előadás formájában kaptak lehetőséget nemzeti filmiparuk aktuális helyzetének és a filmkultúrájukra jellemző tendenciák bemutatására.

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek fesztiválszervezés, közönségépítés, ill. marketing stratégia kiépítése területén, továbbá egymás filmkultúrájának kölcsönös megismerését is elősegíti. A kezdeményezést elindító Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál – amely Kína nemzetközileg is elismert „A” kategóriás filmfesztiválja – azt reméli, hogy a filmkultúra területére támaszkodva a program hatékonyabb kommunikációt és egy kiterjedt partnerhálózat kiépítését teszi lehetővé a résztvevő országok között.

Magyarország vezető filmfesztiválja, a 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017. szeptember 8-17. között várja az érdeklődőket.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS