Matolcsy György előadást tartott Kínában • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Matolcsy György előadást tartott Kínában

Matolcsy György

A Magyar Nemzeti Bank elnöke és szakmai küldöttsége május végén Kínában járt. Sanghaji látogatásuk során részt vettek az Ázsia fejlődésével és a világgazdaságban betöltött szerepével foglalkozó Shanghai Fórumon. Matolcsy György a megnyitó ünnepség egyik főelőadójaként az „Egy övezet – egy út” kezdeményezésről valamint a magyar válságkezelés sikerességéről tartott előadást. A konferencián az MNB és a Fudan Egyetem közös szervezésében került sor arra a nemzetközi panelbeszélgetésre, amelyen Palotai Dániel, az MNB vezető közgazdászának, valamint Sun Lijan, a Fudan Egyetem pénzügyi kutató központja igazgatójának vezetésével megvitatták a résztvevők, hogy a nemzetközi monetáris rendszer változása milyen hatással van a kínai és európai gazdaságra és a kereskedelemre.

XU Ningsheng

A Magyar Nemzeti Bank elnökét a sanghaji Fudan Egyetemen működő Fudan Development Institute és a Shanghai Forum nemzetközi tanácsadó testületének (FDDI International Advisory Board) tiszteletbeli tagjává nevezték ki. Matolcsy György a Shanghai Forumon ünnepélyes keretek között vette át a jelentős elismerést. A testület tagjai többek között Joseph Stiglitz, Robert J. Shiller és Christopher A. Pissarides (Nobel-díjas közgazdászok), Robert Zoellick (a Világbank volt elnöke), és Zhu Min (az IMF volt vezérigazgató-helyettese).

A látogatás további eredménye, hogy Matolcsy György együttműködési megállapodást írt alá Xu Ningshenggel, a sanghaji Fudan Egyetem elnökével.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS