Eszterhai Katalin: Majdnem Esterházy • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Eszterhai Katalin: Majdnem Esterházy

Nem az a fontos, min mentél keresztül, hanem az, mihez kezdesz mindezzel.

Mindannyian nap mint nap tapasztaljuk, hogy az élet válaszutak sokasága: döntenünk kell, mit kezdünk a rajtunk kívülálló adottságokkal, tehetségünkkel, gyengeségeinkkel: merünk-e kockáztatni, feladni a kényelmes életet a kalandosabb és jobb élet reményében. Eszterhai Katalin rendkívül szívhez és lélekhez szólóan vall arról, ő miként küzdött meg ezekkel a kihívásokkal és saját démonaival. Történetének ereje abban rejlik, hogy miközben az ő egészen különleges emlékei között járunk-kelünk, saját életünk kérdéseire is megtaláljuk a választ.

 

Kedvcsinálónak két részlet a könyvből:

Hová lett a szép, színes élet?

Anyámban új,eddig ismeretlen indulat támadt: a lázadás érzése, és lelkéből felsikoltott a nem. Saját bevallása szerint mindent elkövetett, hogy ne maradjak  meg, de én élni akartam, és hat hónapra megszülettem. A nap világított akkor is, amikor apám és anyám elfordultak tőle. Ott voltam én, aki alig volt nagyobb egy újszülött macskánál, akivel nem lehetett mit kezdeni, csak várni, hogy az élet majd megoldja sorsomat.

A napot adom neked, a csillagokat, hát játssz vele!

A titok az, hogy hinnünk kell magunkban, és ne engedjük, hogy mások meggyőzzenek arról, hogy nem tudjuk elérni azt, amiről álmodunk. Bármi jön, abból a legjobbat kell kivenni úgy, mint a Niagara félszigetén élő ismerősöm édesanyja: elszántan, bátran kell a vihar közepén állni. Ha ezt megtudjuk csinálni, a rossz napok jobbá válnak a szépek pedig sokkal szebbé.

 

Eszterhai Katalin újságíró, szerkesztő, televíziós producer. Csaknem negyvenéves volt, amikor 1987-ben férjével, a fotográfus és operatőr Lajtai Györggyel úgy döntöttek, olaszországi nyaralásukból nem térnek haza, hanem végleg elhagyják az országot. két évet Rómában éltek és dolgoztak, majd Kanadában telepedtek le. Eszterhai Katalin első könyve Akaratunk gyógyereje címmel 2016-ban jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában, ahogy a mostani is.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS