A látszat csal • Hetedhéthatár

Humor

A látszat csal

 

A látszat csal

 

Főhősünk a vihar elől menekülve szállást kért éjszakára. A porta tulajdonosa, az özvegyasszony, óvakodott attól, hogy egy fedél alatt töltse az éjszakát egy férfival.

– De asszonyom, mit feltételez rólam? Hiszen én gentleman vagyok – méltatlankodott amaz.

Reggel a vendég nagy érdeklődéssel figyeli a baromfiudvart. Föltűnik neki a nemek aránya, amit szóvá is tesz.

– Ennyi tyúk mellé kell is kilenc kakas.

A gazdasszony közbevág:

– Uram, itt csak egy kakas van, a többi gentleman.

 

 

Csodabalzsam I.

 

A Szovjetunióban feltaláltak egy olyan szert, amivel föl lehet támasztani a halottakat. Mivel nagyon drága, és kevés van belőle, jól meg kell gondolni, hogy kivel tesznek kísérletet. A döntés Marx elvtársra esett. Mikor visszajött országjáró körútjáról, azt mondta Brezsnyevnek:

– Tartanék egy televíziós beszédet a szovjet népnek, úgy 8–10 órásat.

– De Marx elvtárs, ma már nem olyan időket élünk. Különben is, a beszédet írásban előre be kell mutatni, és engedélyeztetni.

Marx rövid gondolkodás után egy javaslattal állt elő:

– Tudja mit, Brezsnyev? 10 másodperc, és nincs írásban semmi.

Most Brezsnyev agya kezdett kattogni, hogy mi a fenét lehet 10 másodperc alatt mondani. Végül beleegyezett. Maszkírozták Marxot, ráment a kamera, kigyulladt a piros lámpa, és Marx széttárta a kezeit:

– Világ proletárjai! Bocsássatok meg nekem!

 

 

 

Csodabalzsam II.

 

A Szovjetunióban feltaláltak egy olyan szert, amivel föl lehet támasztani a halottakat. Mivel nagyon drága, és kevés van belőle, jól meg kell gondolni, hogy kivel tesznek kísérletet. Marx elvtárssal már pórul jártak, az újabb döntés Lenin elvtársra esett. Ő meg arra volt nagyon kíváncsi, hogy mivé lett az eszme. Ezért országjáró körútra indult. De már másnap délelőtt csörgött a telefon Brezsnyev íróasztalán. Mikor Brezsnyev fölvette, a vonal túlsó oldalán megszólalt egy férfihang:

– Halló Brezsnyev, itt Lenin. Na, idefigyeljen jóember, itt vagyok az Aurórán! Fél óra múlva lövünk! Újrakezdjük az egészet!

 

 

Pécs, 2017. június 29.                                                                          Lejegyezte: Dr. Hernádi László Mihály

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS