Tudatosság és fesztivál • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Tudatosság és fesztivál

Az Everness  Fesztivál idén is úgy volt életteli és pezsgő, hogy közben a béke szigete és – a nevéhez híven – valóban tudatos volt.

Környezetbarát fesztiválként, rögtön a megérkezésünkkor egy kedves önkéntes arról faggatott, hogy honnan jöttünk, hányan ültünk egy autóban, mégpedig azért, mert számolták a fesztivál ökológiai lábnyomát, azzal a szándékkal, hogy az őszi Everness Indián nyáron annyi fát ültessenek, amennyi közömbösíti azt. Kevesebb öko toalett volt, mint tavaly, de nagy örömömre idén külön vegán ételudvar volt a szupertudatos vegánok és vegetáriánusok, illetve azok számára is, akik fontolgatják a húsmentes életmódot. Az életmódváltást megkönnyítendő a vegán táplálkozásról és életmódról a Manna sátorban rengeteg érdekes és hasznos információval szolgáltak az előadók. Cukorbetegek figyelem! Itt újra hallottam egy táplálkozástudományi szakértő orvos előadásán, hogy a vegán életmód gyógyítja az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget!

Akik pedig etikai okokból nem fogyasztanak húst, újfent megnyugodhattak, hogy minden (ál)híresztelés ellenére, semmiféle tudományos alapja nincs annak, hogy ez az életmód megbetegítené őket. Sőt! Kertész Róbert vegán ironman, a vegán életmódról és a versenysportról szóló előadása számomra minden esetleges maradék kételyt eloszlatott.

Természetesen a vegán ételudvar mellett idén is rengeteg előadó, helyszín és szemléletmód közül csemegézhettek a kíváncsi fesztiválozók.

Engem leginkább az Integrál akadémia programjai valamint Ken Wilber (az integrál módszer megalkotója) és Gánti Bence (a módszer itthoni meghonosítója) előadásai vonzottak.  Sok, eddig megválaszolatlan kérdésemre kaptam az előadásokon választ és megismerhettem a body work módszerét, amit szívből ajánlanék bárkinek, mert olyan jó tapasztalásokat hozott.

Mozgásformák tekintetében is rendkívül széles volt a kínálat az idei fesztiválon. Számtalan jóga , tánc és számomra ismeretlen testedzési formát kínálkozott megismerésre. Nekem Seres Zoltán táncoktató rendhagyóan vicces és felszabadító oktatói stílusa lett idén a kedvencem.

A továbbiakban pedig beszéljen inkább néhány fotó. Aki pedig kedvet kapott további információkban vagy fotókban tobzódna, keresse fel a fesztivál facebook oldalát!

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS