Hetedhéthatár | Tucatnyi produkció a Pécsi Nyári Színház műsorán

Színház

Tucatnyi produkció a Pécsi Nyári Színház műsorán

Tizenkét produkcióra – köztük vígjátékra, bohózatra, illetve a L’art pour l’art Társulat estjére – várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 6. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője az MTI érdeklődésére kedden elmondta: idén mintegy tízezer néző részvételére számítanak a pécsi belvárosban található Káptalan utcai szabadtéri színpadon. Szavai szerint tartalmas kikapcsolódást fognak nyújtani idén is a közönségnek, hiszen tizenhét estén át tucatnyi produkciót tűznek majd műsorra.

 

 

A meghívott előadások mellett idén is láthat pécsi bemutatót a közönség. A hagyománynak megfelelően, a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen viszik színre színre Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékát, amelyben szerepet vállalt a „Pécshez ezer szállal kötődő” Kossuth-díjas színművésznő, Vári Éva is – ismertette.

A produkciók közül kiemelte Beaumarchais Figaro házassága című vígjátékát, amelyet a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában láthat a publikum. Először tűzik műsorra Georges Feydeau Kézről kézre, avagy az asszony körbejár című bohózatát, Pozsgai Zsolt rendezésében.

Az Orlai Produkció Szép Ernő Vőlegényét, Dés Mihály Pesti barokk elnevezésű vígjátékát, illetve Sam Holcroft intellektuális komédiáját hozza Pécsre. A L’art pour l’art Társulat estjét július 18-án láthatja a közönség.

A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk a www.pecsinyariszinhaz.hu olvashatók.

(Forrás: MTI)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Tucatnyi produkció a Pécsi Nyári Színház műsorán”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés