Hetedhéthatár | Csomópontok a végtelenben

Kultúra, művészet

Csomópontok a végtelenben

2017. július 14-én pénteken 17.00 órakor nyílik Rákossy Anikó festőművész és Farkas Ádám szobrászművész Csomópontok a végtelenben című kiállítása Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. A kiállítást Bodonyi Emőke művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitja meg.

Rákossy Anikó és Farkas Ádám 2009-es dunaszerdahelyi közös kiállítása óta eltelt években mindkét művész munkásságában jelentős eredmények születtek. Ezúttal – elsősorban az új művekre helyezve a hangsúlyt – marad hely a visszatekintésnek is, hiszen a régebbi alkotások közül többet is láthat a pécsi közönség mindkét művész munkásságából. A két szuverén alkotói pálya következetes alakulása mellett bizonyos egymásra hatás is megfigyelhető, hiszen alkotómunkájuk annak a kertnek az atmoszférájához kötődik, amelyben Farkas Ádám gyermekkora óta él, és szülei révén megörökölt. A szentendrei hagyományokhoz kötődés mindkét művész esetében magától értetődő látásmódot jelent, és mindkettejükre az organikus absztrakt kifejezésmód jellemző. E hasonlóság alapján, mégis az önállóságuk hangsúlyozásával, rendkívül izgalmas vállalkozásnak ígérkezik a Zsolnay Negyed impozáns méretű kiállítóterében, az m21 Galériában megrendezett közös kiállításuk.

A megnyitón kerül átadásra Pécs Város Zsolnay Vilmos díja. Köszöntőt mond és a díjat átadja dr. Páva Zsolt polgármester.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Csomópontok a végtelenben”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés