Mérsékelt sajtóérdeklődés kísérte a győri EYOF utolsó sajtótájékoztatóját • Hetedhéthatár

Sport

Mérsékelt sajtóérdeklődés kísérte a győri EYOF utolsó sajtótájékoztatóját

„Az év nyara a sportról szól Magyarországon, hazánkra figyel a sportvilág, hiszen jelentős eseményeknek adhatunk otthont. Vitathatatlan, hogy ezek közül a legnagyobb szabású rendezvény Győrben zajlik” – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke az EYOF győri sajtótájékoztatóján, szombaton a küzdelmek utolsó napi délelőttjén.

„Köszönöm Borkai Zsoltnak, aki nem csak a város polgármestere, hanem az EYOF hazai rendezésének ötletgazdája és a szervezőbizottság motorja” – mondta el végül.

„Büszkén mondhatom, hogy Győr minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját (EYOF) rendezte megö – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester, az EYOF Győr 2017 Szervezőbizottságának elnöke a múlt vasárnap kezdődött esemény nemzetközi sajtótájékoztatóján a győri Városháza Dísztermében.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 Koordinációs Bizottságának elnöke is gratulált Magyarországnak a sikerekért. „Az esemény győri rendezése álomként kezdődött, és mondható, hogy a meccseket megnyerni egyszerűbb, mint az EYOF-ot megrendezni. A cél az volt, hogy Győr a legnagyobb és a legjobb EYOF-ot rendezhesse, és ezt a célt sikerült is elérni” – hangsúlyozta és hozzátette, Győr Európa legjobb fiatal sportolóit fogadta. Vélekedése szerint a város pedig mindent biztosított, hogy a sportolók a legjobbat hozhassák ki magukból. „Több rekord megdőlt ezen a héten, de nem csak a sportban, hanem a szervezésben is. A győriek magasra tették a lécet, aminek megugrása nagy kihívást jelent a következő EYOF-ot rendező országnak” – mondta végül, majd Aleksander Kozlovsky, az Európai Olimpiai Bizottság vezető tisztségviselője szintén megköszönte a szervezők és az önkéntesek munkáját. „Győr megmutatta, hogy az EYOF-ot ilyen professzionális színvonalon is le lehet bonyolítani. Külön öröm, hogy a rendezvény nem csak a városnak, de az egész országnak szívügye volt” – tette hozzá végül.

A 25 perces sajtótájékoztató után gratuláltam Kulcsár Krisztiánnak, a MOB elnökének, aki a nyitónapon azt mondta, 12 éremmel elégedett lenne. Akkor amikor beszéltünk, már ennek majdnem háromszorosa volt, és ahogy ő mondta, a 12 érem esetében ő aranyat értett (a végére ez is összejött és a 12 éremnek több, mint háromszorosa).

Borkai Zsoltnak a győri sportolók sikereihez , de elmondtam a busz közlekedéssel nem voltam kibékülve, mert az egyik szabályokat szigorúan betartó buszsofőr le akart szállítani a buszról, ott ahol a másik egy nappal előbb szó nélkül felengedett. A polgármester sajnálta a történetet, szó szerint ezt mondta: „Remélem, ez volt a kis olimpia legnagyobb hibája”.

A szép eredményekről egy másik cikkben számolunk be.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS