Kristály - kortárs táncművészeti ősbemutató • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kristály – kortárs táncművészeti ősbemutató

A „Benned a létra” – PTE Integrált Művészeti csoport fogyatékkal élő és ép egyetemi hallgatók, munkatársak közös, együtt gondolkodó, alkotó társulata Pécsett. A csoport tavaly ősszel kezdte meg működését, először a képzőművészet területén, létrehozva több falfestményt.

Idén ünnepli a pécsi Egyetem alapításának 650 éves jubileumát. Ennek az ünnepnek részeként a csoport 2017 folyamán létrehozott egy trilógiát. A trilógia a pécsi Egyetem alapításának és történetének, valamint Weöres Sándor Teljesség felé című művének ihletéséből született.

A nagyközönség április 26-án láthatta a trilógia első, Forrás és Kard című részét, majd június 18-án a második, Fészek és szárny címűt. 2017. szeptember 2-án szombaton 11.20-tól a trilógia harmadik, Kristály című kortárs táncszínházi műve kerül bemutatásra a Jókai téren. A teljes trilógiát – Forrás és kard, Fészek és szárny, Kristály – decemerben láthatja majd a közönség.

 

 

Előadók: Katona Krisztina, Hadobás Lilla, Magdali Csaba, Molnár Gyöngyi Bernadett, Rauschenberger Éva, Tompos Lilla, Ormándi Simon, Horváth Réka, Oltyán Dóra

Jelmez: Gulyás Gabriella
Zene: Kopeczky Péter
Rendező: Hágen Zsuzsa

Facebook-esemény


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS